Crypto is de Financiële Verlichting

In 2000 was ik mijn tijd ook vèr vooruit. Toen durfde ik het in mijn hoofd te halen om een Cloudcomputing / Internetbedrijf te starten terwijl de dotcom-bubble net was gebarsten.

Sommigen verklaarden mij toen voor gek dat ik een ‘veilige’ loondienstfunctie (net aangesteld als CTO) bij een groot verzekeringsmaatschappij verruilde voor het ondernemerschap in een segment vól met onzekerheden.

Dat bedrijf heb ik in 2010 helaas moeten failleren omdat de markt toen nog niet klaar was voor Clouddiensten, die ik tot die tijd “ICT uit de Muur” noemde bij gebrek aan een betere en meer aansprekende omschrijving. Ik leverde toen ook al online videovergaderdiensten aan, zoals Zoom. We hebben het hier over 10 – 15 jaar geleden!

Continue Reading

Kort vervolg op XRP Blog

In mijn vorige blog had ik niet duidelijk aangegeven waar die haat-liefde verhouding met XRP vandaan kwam. Ik gaf enigszins aan dat het kwam door de manipulatie van de koers door de oprichters. Maar de belangrijkste onderliggende gedachte heeft meer te maken met een puristischer kijk op Crypto.

Crypto is namelijk uitgevonden om los te komen van Overheden en Soevereine staten die bepalen wat ons geld feitelijk waard is.

Continue Reading

Haat/Liefde relatie met XRP

Met XRP heb ik een soort haat/liefde verhouding. Het is de eerste Crypto waarin ik, circa 4 jaar geleden, als beginnende Crypto-investeerder heb geïnvesteerd. Toen nog vanuit het idee dat het niet zo snel fout zou gaan omdat het specifiek voor de Bankenwereld was ontworpen. In het kort, Ripple (organisatie achter XRP) ontwierp een methode om banktransacties internationaal vele malen sneller af te handelen dan met de hedendaagse ouderwetse Swift methode. Via het Internet m.b.v. de Blockchaintechnologie.

Omdat ik toen nog heel erg sceptisch was tegenover alles dat met Crypto te maken had, wilde ik het Crypto-avontuur via XRP wel onderzoeken. Tot ik erachter kwam dat de prijs van XRP kunstmatig laag werd gehouden door de oprichters van Ripple, die meer dan 75% van alle inmiddels uitgegeven XRP in hun bezit hadden. Stelselmatig verkochten zij in de afgelopen jaren plukjes van hun XRP (vaak OTC), waardoor de koers niet zo sterk in beweging was als in 2017.

Totdat de SEC (soort AFM) in december jl. een rechtszaak aanspande tegen Ripple vanwege vermeende illegale praktijken, waaronder het manipuleren van de koers door die eerder genoemde verkopen van XRP door de directeuren/oprichters.

Continue Reading

Bitcoin koersdip dankzij oude truc!

Het oude geld kan het niet verkroppen dat het nieuwe geld terrein aan het winnen is. In de afgelopen 12 jaar heeft Wallstreet, verzamelnaam voor het oude geld en alles waar dat oude geld voor staat, stelselmatig angst gezaaid en geprobeerd Crypto in een kwaad daglicht te stellen. Te pas en te onpas werden geruchten in de wereld geslingerd, waardoor de koers van met name Bitcoin vaak meer dan 20% daalde op 1 dag. Als dat op de ‘gewone’ beurs zou gebeuren dan zou de handel stop gezet worden om erger te voorkomen. In Crypto is dat niet mogelijk omdat het 24 x 7 open is voor alles en iedereen.

Afgelopen weekend was het weer raak.

17,5% koersval in 24 uur…
Continue Reading

Beursgenoteerde bedrijven zorgen voor Bitcoin adoptie. Waar wacht jij nog op?!

MicroStrategy kwam vorig jaar augustus in het nieuws als een roekeloos bedrijf, dat zijn dollars liever in Bitcoin omzette dan het op de bank te laten staan. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, zette Elon Musk (CEO Tesla) middels volgende tweet tot nadenken:

Wat deed de aandeelkoers van MicroStrategy na deze roekeloze actie?

De volgende grafiek geeft het in een notendop weer:

Continue Reading

En Winnaar is…. ?

bron: cryptostarter.nl

Alle aandacht is op Bitcoin gefocust. Het ene hoogte record wordt na de andere gebroken.

Bitcoin wordt als het digitale goud gezien. Een ‘Store of Value’ ofwel een waardemiddel waarvan de waarde ‘longterm’ altijd blijft toenemen ondanks de cyclische dips, van 60 – 90%, die er gewoon bij horen.

Continue Reading

Wall Street Cheat Sheet

Optimisme Fase

Wall Street (het grote geld) weet als geen ander hoe de psyche van de mens werkt. Zeker op het gebied van geld en investeringen. Wat dat betreft zijn we allemaal kuddedieren (enkelen uitgezonderd 😉 ).

Continue Reading

HEX presteert beter dan Bitcoin

Op het moment van schrijven is de waarde van Bitcoin US$ 15.513,47 en heeft het zelfs even US$ 15.888 aangetikt (BITFINEX). Bitcoin stevent dus af op zijn All Time High van US$ 20.000! Een hele mooie prestatie. Daarmee zou Bitcoin in 2020 meer dan 100% winst hebben gerealiseerd.

Maar hoe goed is dat eigenlijk? Hoe doen andere Crypto het? Het volgend plaatje laat dit objectief zien.

Continue Reading

Waar eindigt het? All Time High Ever!

Vandaag bereikte HEX zijn hoogste koers ooit, sinds zijn lancering op 2 december 2019. Om ca 15:00 uur werd de koers van $ 0,00802215 bereikt.

Op 5 januari 2020 was de laagste koers ooit geregistreerd op $ 0,00005664. Ten opzichte van die koers heeft de koers dus 141,634004237288x gedaan, dus 14.163,40% winst opgeleverd!

Op 20 november 2020 zijn alle HEX tokens uitgegeven, wat bij Bitcoin dus nog jaren duurt voordat het totaal aantal van 21 miljoen Bitcoin is uitgegeven.

Continue Reading

Waarom investeren in Crypto niet meer eng is?

Investeren betekent risico nemen. De meeste mensen zijn risicomijdend. Daarom zullen de meeste mensen ook nooit rijk worden. Waarom? Omdat er meestal in hun directe omgeving wel iemand is die het hen uit hun hoofd wilt praten. Vooral al het over Crypto investeringen gaat. Ga maar na. Zeg tegen een willekeurig iemand in jouw nabijheid dat je in Crypto gaat investeren. De feedback zal niet mals zijn. Het kan variëren van: Hoe kan je zo dom zijn? Dat is toch voor criminelen die willen witwassen!?tot Ik had jou intelligenter ingeschat! Crypto zorgt voor grote verliezen en wordt alleen maar door Scammers gebruikt die jou je geld uit jouw zak willen kloppen!

Continue Reading

Wat zijn Derivaten?

Derivaten – Bron: Investopedia

Derivaten worden ook wel ‘afgeleide producten’ genoemd. Derivaten vertegenwoordigen daarom geen directe contante waarde, maar ze ontlenen hun waarde aan de waarde van een ander product zoals obligaties, wisselkoersen, aandelen.

Een aandeel is dus geen derivaat, maar een optie op een aandeel wel. Derivaten worden gebruikt om risico’s af te dekken of om te speculeren.

De Derivatenmarkt is groter dan alle andere financiële markten bij elkaar opgeteld.

Waarom zijn Derivaten belangrijk?

Bitcoin is de eerste Crypto valuta en Blockchain, die in 2009 is gelanceerd. Als hedge (verzekeringspolis) tegen de mogelijk omvallende banken.

Bitcoin was toen geïntroduceerd om geld te vervangen. Dus als betaalmiddel. In de afgelopen 10 jaar heeft Bitcoin echter steeds nieuwe gedaanteverwisselingen ondergaan vanwege de stevige waarde ontwikkeling. Op dit moment wordt het gewaardeerd als Asset Class “Store of Value”, zoals Goud dat ook is. Een oppotmiddel die op de lange termijn alleen maar in waarde blijft toenemen.

Op enig moment wordt Bitcoin te duur voor de ‘gewone man’. Dan zal er een derivaat voor worden aangeboden. De ETF (Exchange Traded Fund) lijkt daarvoor het meest geschikt.

Ethereum is Dé Derivaten Platform bij uitstek

Net zoals Bitcoin meerdere gedaanteverwisselingen heeft ondergaan, zo is Ethereum ook geëvolueerd en zal het blijven evolueren. Versie 2 van Ethereum is in de maak, maar voor dat het zover is zal de huidige implementatie van Ethereum als Ecosysteem dienen voor vele financiële producten in Crypto.

Ethereum Ecosysteem

HEX is natuurlijk een exponent, van het Ethereum Ecosysteem. HEX is de eerste Termijnspaarrekening op de Blockchain en maakt handig gebruik van de smartcontract-technologie in Ethereum en de Liquidity Providers en Decentrale Exchanges die op Ethereum zijn gebouwd. HEX is overigens geen derivaat, maar een echt financieel product en dienst.

Een beter voorbeeld van een derivaat is het beleggen in vastgoed en dat via een Crypto token in de markt zetten. De sky is the limit. In principe is elke traditionele derivaat in een decentrale Crypto markt te realiseren, waarmee de tussenhandel kan worden uitgeschakeld en de winsten direct bij de Crypto investeerder terecht komen.