Haat/Liefde relatie met XRP

Met XRP heb ik een soort haat/liefde verhouding. Het is de eerste Crypto waarin ik, circa 4 jaar geleden, als beginnende Crypto-investeerder heb geïnvesteerd. Toen nog vanuit het idee dat het niet zo snel fout zou gaan omdat het specifiek voor de Bankenwereld was ontworpen. In het kort, Ripple (organisatie achter XRP) ontwierp een methode om banktransacties internationaal vele malen sneller af te handelen dan met de hedendaagse ouderwetse Swift methode. Via het Internet m.b.v. de Blockchaintechnologie.

Omdat ik toen nog heel erg sceptisch was tegenover alles dat met Crypto te maken had, wilde ik het Crypto-avontuur via XRP wel onderzoeken. Tot ik erachter kwam dat de prijs van XRP kunstmatig laag werd gehouden door de oprichters van Ripple, die meer dan 75% van alle inmiddels uitgegeven XRP in hun bezit hadden. Stelselmatig verkochten zij in de afgelopen jaren plukjes van hun XRP (vaak OTC), waardoor de koers niet zo sterk in beweging was als in 2017.

Totdat de SEC (soort AFM) in december jl. een rechtszaak aanspande tegen Ripple vanwege vermeende illegale praktijken, waaronder het manipuleren van de koers door die eerder genoemde verkopen van XRP door de directeuren/oprichters.

Continue Reading

Technische Analyse (TA) – Cup & Handle

Technische Analyse is een hulpmiddel en een stuk gereedschap dat niet mag ontbreken in jouw investeringsgereedschappenkistje.

Zoals ik al aangaf, het is een hulpmiddel bij het bepalen van jouw trading keuzes. Ga je verkopen? Ga je kopen? Hou je jouw crypto vast of doe je even helemaal niets. Soms is dat laatste de beste keuze, die je kon maken.

In deze Blog introduceer ik de zogenaamde Cup & Handle analyse.

Continue Reading

Koersdalingen zijn Leuk!

Heel veel beginnende investeerders, met name op het gebied van Crypto, worden nerveus als ze koersdalingen zien. Terwijl een koersdaling jouw vriend is. Geen enkele koers gaat namelijk met een rechte lijn naar boven tot die zijn top heeft bereikt.

In plaats daarvan zorgen nieuwe pieken en dalingen voor prijsverkenning en prijsherkenning. Prijsherkeningen zorgen voor ‘support’ en ‘weerstand’ lijnen, die je in de technische analyses vaak ziet. Zie volgend voorbeeld:

Continue Reading

Voorbeeld Technische Analyse

previous arrow
next arrow
Slider

Met technische analyses trek je lijnen langs opmerkelijke punten. Het doel daarvan is om tot een voorspelling te komen. Let op: Dat betekent dus niet dat de voorspellingen uit hoeven te komen. Het zorgt voor focus.

Continue Reading