Kort vervolg op XRP Blog

In mijn vorige blog had ik niet duidelijk aangegeven waar die haat-liefde verhouding met XRP vandaan kwam. Ik gaf enigszins aan dat het kwam door de manipulatie van de koers door de oprichters. Maar de belangrijkste onderliggende gedachte heeft meer te maken met een puristischer kijk op Crypto.

Crypto is namelijk uitgevonden om los te komen van Overheden en Soevereine staten die bepalen wat ons geld feitelijk waard is.

Continue Reading

Bitcoin koersdip dankzij oude truc!

Het oude geld kan het niet verkroppen dat het nieuwe geld terrein aan het winnen is. In de afgelopen 12 jaar heeft Wallstreet, verzamelnaam voor het oude geld en alles waar dat oude geld voor staat, stelselmatig angst gezaaid en geprobeerd Crypto in een kwaad daglicht te stellen. Te pas en te onpas werden geruchten in de wereld geslingerd, waardoor de koers van met name Bitcoin vaak meer dan 20% daalde op 1 dag. Als dat op de ‘gewone’ beurs zou gebeuren dan zou de handel stop gezet worden om erger te voorkomen. In Crypto is dat niet mogelijk omdat het 24 x 7 open is voor alles en iedereen.

Afgelopen weekend was het weer raak.

17,5% koersval in 24 uur…
Continue Reading

Waarom investeren in Crypto niet meer eng is?

Investeren betekent risico nemen. De meeste mensen zijn risicomijdend. Daarom zullen de meeste mensen ook nooit rijk worden. Waarom? Omdat er meestal in hun directe omgeving wel iemand is die het hen uit hun hoofd wilt praten. Vooral al het over Crypto investeringen gaat. Ga maar na. Zeg tegen een willekeurig iemand in jouw nabijheid dat je in Crypto gaat investeren. De feedback zal niet mals zijn. Het kan variëren van: Hoe kan je zo dom zijn? Dat is toch voor criminelen die willen witwassen!?tot Ik had jou intelligenter ingeschat! Crypto zorgt voor grote verliezen en wordt alleen maar door Scammers gebruikt die jou je geld uit jouw zak willen kloppen!

Continue Reading

Wat zijn Derivaten?

Derivaten – Bron: Investopedia

Derivaten worden ook wel ‘afgeleide producten’ genoemd. Derivaten vertegenwoordigen daarom geen directe contante waarde, maar ze ontlenen hun waarde aan de waarde van een ander product zoals obligaties, wisselkoersen, aandelen.

Een aandeel is dus geen derivaat, maar een optie op een aandeel wel. Derivaten worden gebruikt om risico’s af te dekken of om te speculeren.

De Derivatenmarkt is groter dan alle andere financiële markten bij elkaar opgeteld.

Waarom zijn Derivaten belangrijk?

Bitcoin is de eerste Crypto valuta en Blockchain, die in 2009 is gelanceerd. Als hedge (verzekeringspolis) tegen de mogelijk omvallende banken.

Bitcoin was toen geïntroduceerd om geld te vervangen. Dus als betaalmiddel. In de afgelopen 10 jaar heeft Bitcoin echter steeds nieuwe gedaanteverwisselingen ondergaan vanwege de stevige waarde ontwikkeling. Op dit moment wordt het gewaardeerd als Asset Class “Store of Value”, zoals Goud dat ook is. Een oppotmiddel die op de lange termijn alleen maar in waarde blijft toenemen.

Op enig moment wordt Bitcoin te duur voor de ‘gewone man’. Dan zal er een derivaat voor worden aangeboden. De ETF (Exchange Traded Fund) lijkt daarvoor het meest geschikt.

Ethereum is Dé Derivaten Platform bij uitstek

Net zoals Bitcoin meerdere gedaanteverwisselingen heeft ondergaan, zo is Ethereum ook geëvolueerd en zal het blijven evolueren. Versie 2 van Ethereum is in de maak, maar voor dat het zover is zal de huidige implementatie van Ethereum als Ecosysteem dienen voor vele financiële producten in Crypto.

Ethereum Ecosysteem

HEX is natuurlijk een exponent, van het Ethereum Ecosysteem. HEX is de eerste Termijnspaarrekening op de Blockchain en maakt handig gebruik van de smartcontract-technologie in Ethereum en de Liquidity Providers en Decentrale Exchanges die op Ethereum zijn gebouwd. HEX is overigens geen derivaat, maar een echt financieel product en dienst.

Een beter voorbeeld van een derivaat is het beleggen in vastgoed en dat via een Crypto token in de markt zetten. De sky is the limit. In principe is elke traditionele derivaat in een decentrale Crypto markt te realiseren, waarmee de tussenhandel kan worden uitgeschakeld en de winsten direct bij de Crypto investeerder terecht komen.

Startsein Bullmarkt: Financiële Industrie Omarmt Crypto!

“First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win!” ~Mahatma Gandhi

Op 22 juli 2020 is een brief uitgegaan naar alle banken in de VS, dat zij Crypto mogen omarmen en er diensten omheen mogen aanbieden. Zie hier de brief van de The Office of the Comptroller of the Currency (OCC) waarin de details zijn beschreven: Interpretive Letter #1170

Goed nieuws voor de Crypto Industrie!

Continue Reading

The Perfect Storm Gefabriceerd

Nadere analyses wijzen uit dat nóg één ingrediënt aan de explosieve cocktail kan worden toegevoegd, namelijk de manipulaties vanuit Wallstreet, waar het grote geld zit.

Bestudeer het volgend plaatje en lees daarna verder.

Continue Reading

The Perfect Storm

Inspired by Daily AltCoins and Bitcoin TINA

Wat is een betere dag dan Vrijdag de dertiende, om onheilspellend nieuws heilspellend te maken?

Bloed stroomt door de straten op het gebied van Aandelen, Olieprijzen, Goud, Zilver en Crypto valuta.

We worden geleefd door de waan van de dag. We laten ons leven beïnvloeden door gemanipuleerde nieuwsfeiten. En als er maar een fractie waar van is, dan is het logisch dat je de goed bedoelde adviezen opvolgt en het zekere voor het onzekere neemt. Dit neemt niet weg dat er jaarlijks wereldwijd een veelvoud aan mensen overlijden aan de gewone griepvirus (die ook blijft muteren). Stel je voor dat we die getallen onder een vergrootglas leggen. Het leed is dan niet te overzien, waardoor we onszelf in een regelrechte depressie (ja erger dan recessie) zouden praten. Een regelrecht gevolg van kennisgebrek en gebrek aan transparante feiten.

Continue Reading

Hoe hongerig ben jij (nog)?

Ben jij hongerig genoeg om te overleven?

Repareer je dak als de zon schijnt. Bewaar een appeltje voor de dorst. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen.

Dit zijn enkele willekeurige statements die niet zomaar uit de lucht komen vallen.

In de volgende video neemt Patrick Bet-David je kort mee terug in de tijd. Van 1.000 jaar geleden, via 100 jaar geleden naar nu. Wat is er sindsdien veranderd? Heel veel! Waarom blijven we dan toch steeds hetzelfde doen? Terwijl je nu meer dan ooit mogelijkheden hebt om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van de volgende crisis.

Luister naar wat hij te zeggen heeft. Ik vind het zeer inspirerend!

Continue Reading

Dit is Waarom Bitcoin met 2 vingers in de Neus naar $ 100.000 en verder gaat!

Iedereen die voor het eerst van Bitcoin hoort, heeft er met een filter naar geluisterd.

Afhankelijk van jouw achtergrond en opleidingsniveau filter je alleen hetgeen wat je wilt horen.

Je bent, zoals met veel in het leven, vóóringenomen. Je hebt je oordeel klaar op basis van de overtuigingen, die je over het onderwerp hebt. Zo zullen economen en traditionele financiële experts Bitcoin en Crypto valuta niet snel begrijpen. Zij zijn namelijk het meest ‘vooringenomen’, wat heel logisch is!

Waarschuwing: lees het hele bericht. Laat je niet ontmoedigen door de lengte ervan. De beloning is een toekomst met financiële rust in je hoofd.

Continue Reading

Wie heeft er nog een Bank nodig?

We betalen met zijn allen gemiddeld 7% aan transactiekosten aan de banken. Waarvoor? Waarom? Omdat zij ooit – met steun van de Overheid – alleenheersers waren in ons geldsysteem. We hadden niets anders!

Met de komst van Bitcoin en andere Crypto valuta die decentraal – dus zonder centrale manipulaties – werken, kunnen we zonder tussenkomst van de banken 7 x 24 geld over maken en komt het direct en verifieerbaar over bij de ontvanger.

Continue Reading

De Schuldenberg

Er zijn meerdere redenen waarom jij je zou moeten verdiepen in Crypto valuta. Één van die redenen is het feit dat een recessie onvermijdelijk is. Als je op deze website in de Macro Economie categorie kijkt, dan zie je meerdere blogs die een inkijk geven in onze lokale en globale economie. En dat is niet best!

Het volgend filmpje is geproduceerd door George Gammon in oktober 2019. Dus lang vóórdat de Corona virus bekend was. Hierin beschrijft hij de ingrediënten op basis waarvan hij verwacht dat de aanstaande recessie vele malen zwaarder zal zijn dan de recessie in 2008/2009.

Continue Reading

Dit is waarom geen President het erover heeft!

Onderstaande video is precies de reden waarom in 2008 Bitcoin is bedacht. Omdat overheden de door hen veroorzaakte problemen niet meer zelf kunnen oplossen. Sterker hét is niet meer op te lossen. We kunnen er hooguit ons voordeel mee doen. Dat kàn met Crypto!

Robert Kiyosaki, schrijver van Rich Dad Poor Dad, legt in dit interview uit waarom hij verwacht dat de aanstaande crisis onafwendbaar is, maar ook dat de grote Schuldenberg die de meeste landen hebben laten oplopen, omdat zij geld ongelimiteerd kunnen bijdrukken zonder er echt waarde tegenover te stellen, NOOIT kunnen aflossen. Zelfs niet als de zittende of nieuwe President in 2 ambtstermijnen (dus in 8 jaar) 100% van het jaarlijkse Bruto Binnenlands Product kunnen gebruiken en alle inwoners daarover Belasting te laten betalen.

Continue Reading