Als je nog mocht twijfelen of Crypto wereldwijd omarmd gaat worden, dan kan dit bericht die twijfel wegnemen.

De belangrijkste regelgever in de VS m.b.t. valuta en banken is de OCC. The Office of the Comptroller of the Currency (OCC) liet gisteren (4 januari 2021) in een brief aan alle banken in de VS weten dat het vanaf nu toegestaan is om transacties via Crypto netwerken uit te voeren. Men benadrukt zelfs dat het toegestaan is om stablecoins te betrekken bij het betalingsverkeer.

Zie hierna een extract uit die brief.

Merk op dat men ‘Crypto’ en ‘Crypto netwerken’ niet over de lippen kan krijgen en het daarom maar omschrijft als “Independent node verification networks” en direct daarna met de afkorting INVNs blijft benoemen.

Dit is GROOT! Dit is echt HEEL GROOT!

Waarom? Omdat ze hiermee dus aangeven niets tegen het gebruik van Crypto te kunnen doen. Dat kan ook niet, aangezien Bitcoin en andere vooraanstaande Crypto munten gebruik maken van decentrale netwerken en -systemen gebaseerd op het Internet en Internettoepassingen.

Bitcoin en aanverwante Crypto zou je namelijk alleen kunnen uitbannen als je het hele Internet met zijn honderdduizenden servers en netwerken zou kunnen uitzetten. En dan nog is het theoretisch mogelijk om de blockchain via Satelliet te continueren.

Stablecoins vervangen de Banken

Het kon ook niet uitblijven dat Crypto moest worden omarmd. Als je namelijk echt begrijpt wat Crypto is, dan snap je ook dat het is uitgevonden om banken uit het hele betalingscircuit te halen. Met Crypto heb je namelijk geen ‘Third Parties’ meer nodig. Je kan alles ‘peer-to-peer’, dus rechtstreeks met elkaar uitwisselen. Zonder tussenkomst van banken. Als je dus gebruik maakt van Stablecoins, dan heb je ook geen bankrekening meer nodig.

De meest bekende stablecoin is Tether (USDT). Hiervan is ruim 21 miljard in omloop. 1 USDT is namelijk precies $ 1 waard. Iedereen die dus over een Crypto wallet beschikt, waarin USDT kan worden opgeslagen, kan elkaar met Crypto betalen.

Dat dit nu in de VS is geaccepteerd betekent dat men op deze manier de US Dollar tóch als internationaal betaalmiddel kan blijven zien, dat er dus ook voor zorgt dat er vraag naar US Dollars blijft. Stablecoins moeten namelijk 100% gedekt zijn met ‘echt’ fiat geld.

Eigenlijk is dit de enige optie die voor de banken overbleef. Onder het mom van: “If you can’t Beat them, then Join them!”.

Het wachten is nu dus op een nieuw ‘narrative’, een mooi verhaal waarmee zij de klanten aan boord kunnen houden. Tien tegen één dat zij het verhaal gaan verkopen dat zij beter zijn op het passen van geld (=Crypto) dan jijzelf. Dus dat zij zogenaamde ‘custodian wallets’ gaan aanbieden als een service, waarin jij dan jouw Crypto kan opslaan. Bij hen. Voor de 80-plusser onder ons wellicht een goede optie, maar ik zou mijn geld nooit meer aan Banken toevertrouwen. Door mijn eigen wallet te beheren kan NIEMAND meer beslag leggen op wat van mij is, hetgeen ooit ten onrechte is gebeurd en wettelijk dus was toegestaan!

Welke Stablecoins?

Welke Crypto Stablecoins zijn er? Hier wringt de schoen. Welke Stablecoins zullen worden geaccepteerd? Elke Stablecoin heeft namelijk zijn voor – en nadelen.

Wil je hier meer van weten? Meld je dan aan voor de Crypto Introductiecursus via http://cryptokoudwatervrees.nl/. Via een wachtlijst wordt bepaald wie de cursus wanneer kan volgen. Het is een Introductiecursus voor de absolute beginner op het gebied van Investeren en Crypto. De cursus kost € 100 en wordt online, via Zoom, gegeven.

Na deze cursus weet je of Crypto ook iets voor jou is en kan je besluiten om aan de vervolgcursussen deel te nemen, waarbij je aan de hand wordt meegenomen in het Crypto avontuur. Hoewel er geen financiële adviezen worden gegeven, leer je wel welke risico’s er zijn en hoe je met riskmanagement jouw risico’s op verlies kunt reduceren en de kans op winst kunt maximaliseren. Daarnaast leer je welke Crypto op de Blockchain 20% rente per jaar uitkeert.

Geld wordt steeds minder waard. Dat kan ook niet anders door het vele bijdrukken van EURO’s en DOLLARS. Dus als jij je ook wilt beschermen tegen verdere geldontwaarding, en ook wilt leren wat dan jouw opties zijn, meld je dan aan voor de Crypto Introductiecursus via http://cryptokoudwatervrees.nl/.

Leave a Response