Optimisme Fase

Wall Street (het grote geld) weet als geen ander hoe de psyche van de mens werkt. Zeker op het gebied van geld en investeringen. Wat dat betreft zijn we allemaal kuddedieren (enkelen uitgezonderd 馃槈 ).

(Her)Ken de Fases in de Psychologie van de Markt Cyclus

Bestudeer de plaat goed. Als je ooit hebt ge茂nvesteerd in goud, aandelen of andere type ‘asset classes’ (type beleggingen) dan komen de Mindset fases je bekend voor.

Als je in Crypto investeert, dan kunnen jouw emoties in de overtreffende trap met jou aan de haal gaan. De Crypto markt is namelijk erg volatiel. Van de ene op de andere dag kan een koers zomaar met 80% in waarde dalen. En op andere momenten zomaar met 100 – 200% stijgen.

Als je in Crypto handelt zonder een degelijke voorbereiding en zonder investering in kennis en in het managen van je emoties, dan kom je in een rollercoaster terecht, die alle emoties in deze Cheat Sheet bij jou aan de oppervlakte kan brengen.

Wall Street weet dat als geen ander. Die weet namelijk precies hoe wij op veranderende marktomstandigheden reageren. Zij zijn ons dan steeds twee stappen v贸贸r. Zij maken dan de winsten en wij de verliezen.

Waar staan we nu in de Cheat Sheet?

Hoe fijn zou het zijn als we Wall Street eens v贸贸r kunnen zijn? Als je namelijk nieuw bent in Crypto land en het avontuur en uitdaging eindelijk aandurft, dan is het wel goed om te weten of je aan de Cheat Sheet fase “Euphoria begint, of dat je bijvoorbeeld aan de fase “Hope” begint.

Elke fase heeft namelijk zijn specifieke eigenschappen. In elke fase kan je namelijk (veel) geld verdienen als je maar weet welke strategie je in die fase hanteert. 2018 had bijvoorbeeld een fase waarin de koersen voornamelijk aan het dalen waren. Met de juiste strategie kon je in 2018 t贸ch nog 500% winst maken. Die strategie zou overigens nooit kunnen werken in een “Anger” fase.

Hoewel de geleerden er niet unaniem over eens zijn, denk ik dat we nu in de Optimism fase zijn aangeland. Toen Bitcoin zijn All Time High (ATH) in 2017 bereikte zaten we in de Euphoria fase. Als je dat t贸en wist, dan had je een groot deel van je Bitcoin verkocht en zou je gewacht hebben totdat de Depression of Anger fases waren aangebroken. Dan zou je bijvoorbeeld met de verkoop van 1 Bitcoin t.w.v. $ 19.666 in de Anger fase in december 2018 zomaar 6 Bitcoin teruggekocht kunnen hebben, die toen $ 3.122 per stuk waard waren. Die 6 Bitcoin zouden vandaag (9-1-2021) $ 255.903 bij elkaar waard zijn geweest. Van $ 19.666 naar $ 255.903 is 13x (1.300%) waardegroei! En toch zou het gemiddelde familielid of de gemiddelde collega jou indertijd voor gek hebben versleten, dat je Bitcoin op zo’n hoge koers had aangeschaft.

De vraag is nu: “Wie is er eigenlijk GEK?!”

Investeer in jezelf, investeer in kennis

Nu je weet dat we slechts in de Optimisme Fase zitten, dan kan je ‘voorvoelen’ dat er nog een behoorlijke tijd van Crypto groei aan zit te komen. Mijn inschatting is dat de grote winstperiodes nu pas aanbreken en dat dit zeker nog tot december 2021 zal duren.

Je hebt dus zeker niet de Crypto boot gemist.

Als jij ook een graantje van de komende fases wilt meepikken, verdiep je dan goed in Crypto. Er is voldoende op Internet en YouTube te vinden.

Als je die tijd niet hebt of de kennis sneller eigen wilt maken, meld je dan aan voor de wachtlijst bij http://cryptokoudwatervrees.nl/.

Vanaf februari gaan de volgende cursussen van start:

  • Introductiecursus voor de absolute beginner (鈧 100) – februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021
  • Beginnerscursus (vervolg op de Introductiecursus – 鈧 250) – maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021
  • Vervolgcursus (meer diepgang, meer Crypto, meer trading platformen, meer inzicht in de Crypto waarin ik handel of HODL – 鈧 500) – april 2021, mei 2021, juni 2021
  • Bundelaanbieding is 鈧 650 indien op alle 3 cursussen tegelijk wordt ingeschreven. Bij de bundelaanbieding geldt dat je een jaar lang op herhaling bij alle 3 cursussen kunt komen (max 8 personen per groep). Bij de bundelaanbieding word je gedurende 1 jaar ook op de hoogte gehouden van Crypto die ik interessant vind om in te investeren.
  • De cursussen worden online gehouden via Zoom

De inhoud van de verschillende cursussen wordt eind januari 2021 op de cryptokoudwatervrees.nl site gepubliceerd. Er zal per cursus een aparte inschrijflijst komen. Ik hanteer het principe: “Wie het eerst komt, die het eerst maalt”.

De inschrijvingen zijn nu open voor de Introductiecursus via http://cryptokoudwatervrees.nl/ en http://eepurl.com/hmN4Yv (Bij de aanmelding kan je eventueel onder opmerkingen aangeven dat je voor de Bundelaanbieding kiest)