MicroStrategy kwam vorig jaar augustus in het nieuws als een roekeloos bedrijf, dat zijn dollars liever in Bitcoin omzette dan het op de bank te laten staan. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, zette Elon Musk (CEO Tesla) middels volgende tweet tot nadenken:

Wat deed de aandeelkoers van MicroStrategy na deze roekeloze actie?

De volgende grafiek geeft het in een notendop weer:

De koers nam een grote vlucht toen MicroStrategy in de maanden erna nóg meer Bitcoin aanschafte. Op 21 december 2020 werden de laatste 29.646 Bitcoin t.w.v. $ 715.175.000 aangeschaft. Sinds de low (11/8/2020) van $ 120 per aandeel is de koers met 875% gestegen naar $ 1.050 (9/2/2021) per aandeel. Terwijl Bitcoin sinds Augustus 2020 met ‘slechts’ 333% in waarde is gestegen.

Het loont dus om niet alleen in Crypto te investeren maar ook in bedrijven die in Bitcoin investeren.

De Market Cap van MicroStrategy sprong door deze actie van ca 1,18 Billion Dollar naar ca 10,88 Billion Dollar.

MicroStrategy Market Cap

Wordt Tesla de grootste?

Tesla heeft momenteel een Market Cap van meer dan $ 800 Billion:

Tesla Market Cap

Nu Tesla voor $ 1,5 Billion aan Bitcoin heeft aangeschaft, wordt het eindelijk echt zijn aandeelkoers waard. Tesla heeft immers jarenlang verlies geleden ondanks zijn continu stijgende aandelenkoers.

Als Apple niet snel iets doet op het gebied van Bitcoin of Crypto, dan zou Tesla zomaar de eerste plaats van Apple kunnen overnemen. Wanneer de markt net zo ‘bullish‘ op Tesla’s Bitcoin investering reageert als op MicroStrategy, dan kan zijn Market Cap ook 8x stijgen waardoor Tesla dan op 6,4 Trillion Dollar kan komen.

Apple bezet nu de eerste plaats met een Market Cap van $ 2,29 Trillion.

Dus als Tesla’s Market Cap met slechts 3x toeneemt dan komt Tesla met minstens $ 2,4 Trillion op de eerste plaats.

Crypto Starter Academy

Crypto Starter Academy, is een initiatief waarmee ik de absoluut beginnende Crypto investeerder help sneller zijn weg te vinden in het Crypto oerwoud. Zodat de fouten die ik heb gemaakt kunnen worden voorkomen en sneller tot hogere winsten kan worden gekomen dan ik in de eerste 4 jaar heb kunnen maken.

2021 wordt het jaar waarin je honderden procenten winst kan maken met Crypto.

Omdat het nogal een gedoe is om te onderzoeken wat Crypto is en welke Crypto relatief veilig is (elke Crypto kan net als elk Aandeel € 0,00 waard worden) en hoe je eraan kan komen, heb ik een 1-2-3 programma ontwikkeld, dat ik via Crypto Starter Academy ga aanbieden.

Houd daarom mijn berichten in de gaten. Ik kan namelijk slechts een beperkt aantal deelnemers accepteren, ofschoon ik alles online doe. Per klas zal ik maximaal 8 deelnemers kunnen begeleiden en helpen.

Mijn doelgroep is iedereen die nog nooit heeft geïnvesteerd en deze boot niet wilt missen.

Ik begin met een Introductie cursus (stap 1). Daarna volgt een beginnerscursus (stap 2), waarin je werkelijk met Crypto aan de slag gaat. Wie een niveau dieper wilt gaan kan zich daarna inschrijven voor de gevorderden cursus (stap 3), waarin je een portfolio van 10 – 20 Crypto gaat managen.

In alle cursussen zal aandacht aan Riskmanagement en HEX worden besteed.

Houd deze site dus in de gaten en kom regelmatig terug. Er zal slechts een klein aantal cursussen worden gepland, omdat ik zelf mijn handen vol heb aan het volgen en traden van verschillende Crypto.

Leave a Response