Met XRP heb ik een soort haat/liefde verhouding. Het is de eerste Crypto waarin ik, circa 4 jaar geleden, als beginnende Crypto-investeerder heb geïnvesteerd. Toen nog vanuit het idee dat het niet zo snel fout zou gaan omdat het specifiek voor de Bankenwereld was ontworpen. In het kort, Ripple (organisatie achter XRP) ontwierp een methode om banktransacties internationaal vele malen sneller af te handelen dan met de hedendaagse ouderwetse Swift methode. Via het Internet m.b.v. de Blockchaintechnologie.

Omdat ik toen nog heel erg sceptisch was tegenover alles dat met Crypto te maken had, wilde ik het Crypto-avontuur via XRP wel onderzoeken. Tot ik erachter kwam dat de prijs van XRP kunstmatig laag werd gehouden door de oprichters van Ripple, die meer dan 75% van alle inmiddels uitgegeven XRP in hun bezit hadden. Stelselmatig verkochten zij in de afgelopen jaren plukjes van hun XRP (vaak OTC), waardoor de koers niet zo sterk in beweging was als in 2017.

Totdat de SEC (soort AFM) in december jl. een rechtszaak aanspande tegen Ripple vanwege vermeende illegale praktijken, waaronder het manipuleren van de koers door die eerder genoemde verkopen van XRP door de directeuren/oprichters.

In de ogen van de SEC is XRP een zogenaamde ‘security’, die onder regelgeving valt zoals die ook voor aandelen en andere effecten gelden. Handelen met voorkennis is in dat geval strafbaar.

Don’t Hate it. Don’t Date it. Just Trade it!

Don’t Hate it. Don’t Date it. Just Trade it! is een slogan die veel wordt gebruikt door diehard Crypto investeerders. Wat zoveel betekent als: “Het maakt niet uit wat de onderliggende ‘asset’ is waarin je handelt of investeert, zolang het maar winstgevend is!”

Tot die rechtszaak werd begonnen bewoog de koers voornamelijk zijwaarts. Daarna stortte het in omdat vele Crypto Exchanges, waaronder Coinbase, XRP in de ban zetten. Ook ik verkocht al mijn XRP vlak voor de grote koersval. Omdat ik erop speculeer dat er een deal zal worden gemaakt tussen SEC en Ripple, heb ik toch weer een zeer klein percentage (onder 1%) XRP gekocht tijdens de diepste dip. Dit had niets met traden of investeren te maken maar puur met gokken en speculeren, wetende dat ik met deze gok mijn inzet kwijt kon raken.

Uitbraak die ik niet kon negeren

Vele fans van XRP geloven heilig in de goede afloop en zijn een offensief begonnen om de koers omhoog te krijgen. Velen onder hen denken dat XRP ooit meer dan $ 1.000 waard zal worden. Er worden zelfs bedragen van $ 2.500 tot $ 10.000 per XRP genoemd. Dat lijkt mij erg sterk. En als dat ooit het geval zal zijn, dan zal Bitcoin m.i. op $ 100.000.000 (honderd miljoen dollar) of meer staan, omdat we dan in een uitgebroken Hyperinflatie zitten, waarin een brood dan ook $ 2.500 per brood kost.

Ik investeer alleen in Crypto waarin ik de kans groot acht dat de investering meer opbrengt dan wat ik erin steek. Als ik koerspatronen zie, waarin de kans groot is dat ik binnen enkele weken, maximaal enkele maanden, mijn inzet met minstens 50% zie toenemen in waarde, dan ga ik ervoor. Ongeacht de onderliggende Crypto. Zelfs DOGECOIN, die in mijn ogen geen fundamentele waarde heeft zou ik kopen als ik een grote piek in de koersontwikkeling verwacht.

Vandaag viel mij op dat XRP op een zeer grote uitbraak staat. Zie onderstaand grafiek. Er is inmiddels een uitbraak geweest die ruim 200% winst zou hebben opgeleverd als ik die formatie eerder had gezien. Hoewel, ik zou dan toch eerst gewacht hebben op een goede ‘pullback’, die een volgende hogere uitbraak zou aankondigen.

In het volgend plaatje kan je zien dat dit aanstaande is.

Dit is een prachtig voorbeeld van investeren op basis van een Technische Analyse (TA). Hoewel door zogenaamde deskundigen schamper wordt gereageerd op Technische Analyse heeft het mij vaker geholpen dan dat het mij heeft benadeeld.

In bovenstaande grafiek zie je dat de koers van XRP sinds de piek in januari 2018 flink is gekelderd en tot november 2020 nauwelijks opwaarts heeft bewogen. Na een aardige stijging was het in december jl vanwege de SEC aanklacht met ruim 80% in waarde gekelderd naar ca $ 0,17 per XRP.

Vanuit TA perspectief zie je 3 horizontale lijnen. Die lijnen vormen de historische weerstand- en supportlijnen. Je ziet ook een neerwaartse trendlijn tussen de januari piek in 2018 en (rode) piek in januari jl., die verder neerwaarts gaat. Die groene neerwaartse lijn is lange tijd de weerstandslijn geweest totdat die lijn op 5 april jl werd doorbroken. Toen piekte de koers op 14 april naar $ 1,965 wat dus ruim 1.000% winst betekende voor mijn gespeculeerde dip-aankoop van $ 0,17. Maar dat wil ik in deze blog niet benadrukken. Speculeren moet je namelijk zien te vermijden als je structurele winsten wilt realiseren.

Wat wèl van belang is, is dat na die uitbraak van 14 april (die 200% winst had kunnen opleveren) er een pullback (terugval) van meer dan 50% is geweest. Dit bevestigt namelijk dat er een hogere piek in de maak is. Het liefst zie ik de koers nog iets verder zakken tot de tweede horizontale lijn, maar de verwachte winst die ik vanaf de derde horizontale lijn in de komende 2 maanden denk te maken is ruim 200%.

Voorspelling

Ik benadruk dat de voorspelling die ik nu doe m.b.t. de hoogste piekwaarde in deze Bull cycle, puur mijn mening is gebaseerd op ‘best guestimates’. Dus GEEN ZEKERHEID is en HELEMAAL GEEN ADVIES is om mijn idee over te nemen. Als je dat wel doet, dan is dat voor eigen rekening en risico!

Anyway, gebaseerd op de huidige marketcaps van de ‘betere’ Crypto projecten denk ik dat de koers van XRP 1.000% zal toenemen ten opzichte van de 2018 ATH. Dat betekent dat ik verwacht dat de maximale waarde in deze Bull cyclus rond de $ 30-35 per XRP zal liggen. Dat is dan wel weer ruim 3.000% t.o.v. de huidige koers!

Maar stel, dat Bitcoin in deze Bull cycle naar $ 350.000 per Bitcoin gaat, dan zal dat ook zijn effect hebben op andere Crypto. In dat geval sluit ik niet uit dat XRP naar $ 100 kan gaan. $ 1.000 zie ik echt niet gebeuren in de komende 18 maanden. Overigens, als XRP echt 3.000% in waarde gaat toenemen, dan zie ik andere Crypto meer dan 5.000% in waarde toenemen. Ik zou dus niet al mijn geld op XRP zetten! Diversifieer om je risico’s te spreiden.

Crypto Starter Academy

Zoals je weet mag ik geen adviezen geven. Dat doe ik dus ook niet. Wat ik wel kan doen is jou leren wat Crypto is en welke technieken en strategieën er zijn om je risico’s te beperken als je in Crypto zou willen investeren. Garanties op winsten zijn er niet. Maar de kans dat je alles kwijt raakt met Crypto is levensgroot aanwezig als je niet weet waarop je moet letten en als je niet weet wat de gevaren zijn. Ik kan je leren lopen, zwemmen en fietsen, maar je zal daarna zelf ervaring op moeten doen voordat je de Triatlon succesvol kunt afleggen. En tijdens die voorbereiding zal je nog vaak genoeg op je bek gaan, voordat je het geheel beheerst. Je leert het met vallen en opstaan.

Daarom heb ik Crypto Starter Academy opgericht en start ik binnenkort met mijn Crypto Introductie Cursussen. Klik op de volgende knop als je wilt meedoen aan de Try-out die in de komende 4 weken met 50% korting wordt aangeboden.

Volg ook de Updates van deze Trade

UPDATE 27-4-2021 – KOERSWINST UPDATE

Klik op deze link om te zien wat de koers binnen 2 dagen na deze blog deed… https://bit.ly/3xseGNm

5 Comments

 1. jolanda de blouw Beantwoorden

  Spannend om in te stappen. Heb destijds ook al mijn XRP verkocht. Maar na aanleiding van dit bericht, denk ik dat ik toch weer een aandeel neem.

  • Reinier

   Reinier Beantwoorden

   Tijdens de beginnerscursus leg ik uit wat DCA is. In het kort: als ik weer zou instappen, dan zou ik het telkens met kleine stapjes doen en steeds bijkopen wanneer de koers verder daalt. Je weet nooit wanneer de bodem is bereikt. Het tegenovergestelde als de beoogde piek van 200% wordt bereikt. Op weg ernaar toe zou ik dan tussentijds winsten nemen. Er is immers nooit iemand arm geworden van winst nemen 🙂

 2. Ron Edes Beantwoorden

  Als leek in cryptoland heb ik toch al diverse keren geld gestoken in diverse coins maar mijn onwetendheid ging snel over in onzekerheid, De blogs van Reinier zorgen er echter voor dat ik beter in staat ben om keuzes te maken en zodoende de risico’s in te calculeren. Ripple is zo’n coin waar ik al een tijdje aan denk en voorzichtig mee wil beginnen. Ik kan iedereen die meer wil weten van crypto adviseren de cursussen van Reinier te gaan volgen, Het zal je helpen te begrijpen wat crypto is en waarom het de toekomst heeft. Mij heeft het zeker geholpen om meer thuis te raken in de terminologie en analyses.

 3. Douwe R Beantwoorden

  Had een tijdje terug mijn XRP allemaal verkocht door het dreigende juridische gedonder. Na deze blog weer in gestapt en een lekker rendement gedraaid. Want de Ripple blijft een coin waar ik in geloof

Leave a Response