Rijke mensen zijn slecht. Geld is de wortel van alle kwaad. Als je voor een dubbeltje geboren bent, dan word je nooit een kwartje.

Het is maar net wat je bereid bent te geloven.

De Waarheid is dat we ons Leven leven door de bril van onze Overtuigingen. Hoe kan het ook anders? Want wat je gelooft is waar!

Dus als je bereid bent om te geloven dat je tot je pensioen moet blijven werken voor je geld, dan is dat zo. Niemand kan jou dan op een andere gedachte brengen. Het fnuikende daarbij is dat je jezelf blijft omringen met mensen die er het zelfde over denken. Dan is het niet vreemd dat je erin blijft geloven.

Precies hetzelfde gaat op voor Crypto valuta. Onbekend maakt onbemind. Hoe kan je van iets houden waar je niet van denkt te houden?

Open Mind

Het begint met jezelf te openen voor controversiële ideeën. Vervolgens moet je inzien dat jij niet weet wat jij niet weet.

John Kehoe legde het mij ooit uit als het proeven van wijn. Je zal nooit een andere wijn goed kunnen waarderen, zolang je het bovenop de oude wijn schenkt wat je nog in je glas hebt. Dan blijft het jouw oordeel kleuren en beïnvloeden.

Robert Kiyosaki

Één van de mannen die mijn Overtuigingen over geld en vermogen in positieve zin heeft kunnen veranderen is Robert Kiyosaki, de auteur van “Rich Dad Poor Dad”. Een boek dat ik iedereen aanraad om je te helpen anders tegen het leven aan te kijken op het gebied van financiën. Hij introduceerde het volgende kwadrant.

Werknemer: Als je denkt dat je rijk kunt worden door hard te werken, dan wordt je beperkt door het aantal uren in een dag versus het uurloon dat je ervoor kunt vragen.

ZZP’er: Als je denkt dat je als zelfstandige rijk kunt worden, dan heb je met hetzelfde te maken als geldt voor een Werknemer. Alleen ben jij nu eigenaar van de Baan.

Business Owner: Als eigenaar van een bedrijf met veel werknemers en een goed product ben je op de goede weg. Maar zolang jezelf in het bedrijf werkt, ben jij doorgaans de beperkende factor voor groei en innovatie. Alleen de groten der aarde zoals Steve Jobs en Bill Gates hebben hun bedrijf voor hen laten werken en zijn er rijk mee geworden.

Investeerder: Nu ben je op de Jackpot beland! Een investering kan veel meer waard worden, zonder dat je ervoor hoeft te werken. Sterker, het geld gaat voor jou werken! Als je dan oordeelt “Wat lui!“, weet dan dat dit jouw valkuil is, omdat je gelooft dat je moet werken voor je geld. Je maakt werken dan veel belangrijker dan het feitelijk is.

Maar als je kunt beginnen met te geloven dat er mogelijkheden zijn, die jou veel geld kunnen opleveren zonder dat je ervoor hoeft te werken, dan komen die mogelijkheden onvermijdelijk op jouw PAD! Dat is de Wet van Aantrekking, die weinig mensen kennen, maar desalniettemin bestaat en je dagelijks ervaart zonder te snappen hoe het werkt.

Maar ja, dat moet je eerst dus durven te geloven.

HEX

Hex is net gelanceerd (2 december 2019) en heeft de potentie om verder te gaan waar Bitcoin is gestopt met ‘groeien’. Dan bedoel ik niet dat het meer waard wordt dan Bitcoin, maar Bitcoin heeft de weg geplaveid voor nieuwe ideeën. Denk aan Edison, die de lamp heeft uitgevonden (hoewel Tesla hem vóór was). Hij kon toen niet bevroeden dat de Lamp aan de wieg stond van de hedendaagse computers! Het begon bij computers namelijk met twee dingen: 0 en 1, ofwel lamp uit of aan.

Bitcoin was de reactie op het falende Monetaire Stelsel. Bitcoin zorgde ervoor dat jouw Geld weer echt jouw Geld werd. Niemand kan over jouw Crypto beschikken zolang jij de sleutels hebt die toegang geeft tot jouw privé Crypto-kluis! Bitcoin is ooit vele miljoenen keren meer waard geweest dan zijn oorspronkelijke waarde!

HEX, in tegenstelling tot Bitcoin, heeft niet het doel om een alternatief voor het Monetaire Stelsel te zijn, maar biedt een dienst aan, waarvoor Banken je vanaf dit jaar kosten voor in rekening brengen in plaats van jou rente te betalen omdat zij beschikken over jouw geld! HEX biedt een Termijnspaarrekening aan die voor maximaal 15 jaar 20% meer HEX oplevert dan je er initieel in hebt gelegd. Stel dat je indertijd voor $ 1.000 aan Bitcoin had gekocht en dat 10 jaar had vastgezet? Dan zou het vandaag de dag bij de koers van $ 7.120 meer dan 700.000 keer meer waard zijn geworden!

HEX is ontworpen voor een ander doelgroep, Termijnspaarders, waarvan de geestelijke vader – Richard Heart – verwacht dat het binnen 2,5 jaar 10.000 keer meer waard zal zijn.

Laat jouw overtuiging toe dat dit waar kan zijn? Of durf je het te onderzoeken? Ga dan naar de blog die uitlegt hoe je aan HEX kan komen. Jij bepaalt met hoeveel je dit wilt doen, maar doe het NOOIT met geld dat je niet kunt missen!

De tijd zal het leren als je deze Blog volgt: http://hexnl.nl/?p=107

Leave a Response