In 2000 was ik mijn tijd ook vèr vooruit. Toen durfde ik het in mijn hoofd te halen om een Cloudcomputing / Internetbedrijf te starten terwijl de dotcom-bubble net was gebarsten.

Sommigen verklaarden mij toen voor gek dat ik een ‘veilige’ loondienstfunctie (net aangesteld als CTO) bij een groot verzekeringsmaatschappij verruilde voor het ondernemerschap in een segment vól met onzekerheden.

Dat bedrijf heb ik in 2010 helaas moeten failleren omdat de markt toen nog niet klaar was voor Clouddiensten, die ik tot die tijd “ICT uit de Muur” noemde bij gebrek aan een betere en meer aansprekende omschrijving. Ik leverde toen ook al online videovergaderdiensten aan, zoals Zoom. We hebben het hier over 10 – 15 jaar geleden!

Net als toen, weet ik dat de wereld beter af is met Crypto. Net zoals ik toen wist dat de wereld ooit niet meer zonder Internet zou kunnen.

Er zijn opvallende overeenkomsten tussen de ontwikkeling van Internet en de Crypto/Blockchain. Zoals:

  1. beiden zijn disruptieve innovaties (ontwrichten het oude denken en zorgen voor een paradigma shift)
  2. beiden zorgen voor een overgang van centraal & gesloten naar decentraal & open
  3. langzame leercurve m.b.t. toepasbaarheid van de technologie c.q. mogelijkheden

Het internet zorgde in de afgelopen 25 jaar dat we met zijn allen anders communiceren maar ook anders zaken doen en anders onze boodschappen doen. Vrijwel elk bedrijf dat niet wilde meegaan met de veranderingen ging failliet.

Crypto en Blockchain Technologie zorgen voor transparantie, veiligheid en waardevastheid.

De Renaissance en Verlichting resulteerden in scheiding tussen Kerk en Staat. Crypto zou zomaar tot scheiding tussen Geld en Staat kunnen leiden. Dat dit tot grote weerstand leidt is dus niet vreemd.

De blockchain technologie zou ervoor kunnen zorgen dat elke Overheidsuitgave openbaar en transparant is te herleiden naar beslisser en uitgever. We zouden op die manier geldverspilling en corruptie makkelijker aan het licht kunnen brengen.

Als je meer van Crypto en de toepasbaarheid zou weten, dan zou je beter snappen waarom Overheden en Wallstreet (financiële wereld) heel lang hebben geprobeerd (sommige landen nog steeds) om Bitcoin en andere Crypto in een kwaad daglicht te stellen en te houden.

Net zoals het Internet niet is uit te schakelen, is Bitcoin (en andere Crypto) niet meer uit te schakelen.

Crypto is de toekomst, of je het nu leuk vindt of niet.

Dat is toevallig ook de titel van mijn laatste Blog, waarin ik toelicht dat er veel meer andere Crypto dan Bitcoin bestaan die ook véél meer winsten kunnen realiseren dan Bitcoin. Hoe? Lees dat in deze blog: https://bit.ly/3efzIXS

Leave a Response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.