Het aantal Crypto Exchanges, dat HEX aanbiedt, groeit gestaag. Winsten van meer dan 80% is mogelijk gebleken in de afgelopen weken. Dat komt door de relatief lage handelsvolumes. Je kan dan net zo snel weer op 80% verlies zitten.

De manier waarop je eigenlijk nooit teveel betaalt, is om HEX bij de bron aan te schaffen. Dan ben jij de muntenfabriek en blijven de aanmaakkosten beperkt tot transactiekosten op de Ethereum Blockchain. Meestal zo’n $ 0,03 tot $ 0,10 per transactie. (update 6-11-2020: de kosten kunnen nu tussen $ 0,10 en $ 5 bedragen t.g.v. de hogere Ethereum koers en toename van netwerkactiviteiten op de blockchain. Dus doe het niet voor kleine bedragen. De kosten zijn even hoog bij een investering van $ 25 als bij $ 10.000)

Hoe doe je dat?

In vogelvlucht zijn dit de stappen die je met een CHROME browser moet uitvoeren (andere browsers hebben beperkte ondersteuning). Laat je niet afschrikken door de omvang van het aantal stappen. Je kan deze hele procedure in 15 minuten doorlopen. Onder aan deze blog is een instructievideo toegevoegd, waarin alle stappen aan een geïnteresseerde HEX investeerder wordt uitgelegd. Voordat je direct naar die video gaat, adviseer ik je om eerst alle volgende stappen te bestuderen. Dat geeft je dan extra houvast en zekerheid.

Voorbereiding

 1. Klik op deze link om het proces te starten en waardoor je zeker weet dat je 10% extra HEX krijgt in de ‘Lanceringsfase’ tot 17 november 2020:
  https://hex.com/?r=0x39Bb878B46cdc86B3190DBef394f311691CE3Ee9 (dus dat is al je eerste verdienste!)
 2. Dan kom je op de https://hex.com/ site uit, waarop je meer achtergrond en promotie materiaal vindt. Daar moet je dus niet wezen 🙂 wat het dus verwarrend maakt.
 3. In plaats van die site, moet je direct naar https://go.hex.com/ om de 10% extra HEX veilig te stellen.
 4. Op die site aangekomen krijg je de melding dat je Metamask (HEX Wallet) in je CHROME browser moet installeren. Doe dat dan ook. Deze Wallet is nodig om te kunnen communiceren met de ‘Smart Contract’ waarin alle transacties op de Blockchain m.b.t. jouw HEX worden geregistreerd. Het aanmaken van de Wallet behelst ook een stap, waarin je jouw herstelsleutels moet veilig stellen.
 5. De aanschaf van HEX gaat met behulp van Ethereum. Dus je moet vóór deze HEX procedure wat Ethereum op een Exchange (zoals Bitvavo of Coinbase) hebben aangeschaft. Jouw Wallet krijgt een Ethereum adres waarop je jouw Ethereum naar over moet maken. Dat adres moet je dus opgeven bij jouw Crypto Exchange. Als je dat hebt gedaan kan je naar de volgende stap. Noot: Maak iets extra over voor transactiekosten. Ca $ 30 extra is voldoende om 10-20 transacties uit te voeren.
 6. Ga nu weer terug naar https://go.hex.com/ . Je krijgt nu de optie om Metamask (jouw Wallet) te koppelen aan deze website (en applicatie), waarna de aanschaf kan beginnen.

Aanschaf

 1. Op https://go.hex.com/ ga je naar de meest recente dag, waarachter ENTER staat en klik op ENTER
 2. Vervolgens verschijnt een Pop Up venster (eventuele Pop-Up Blockers uitzetten!), waarin je het aantal Ethereum kunt opgeven, dat je voor HEX wilt omwisselen. Je kan met 0.1 Ethereum beginnen (wat met de koers van vandaag 15/1/2020 ca € 14 is). Vervolgens klik je op bevestigen, waarna de transactie op de Blockchain wordt uitgevoerd.
 3. Wacht nu tot de volgende dag om te zien hoeveel HEX je nu voor jouw Ethereum hebt ontvangen. In deze lanceringsfase is er namelijk voor gekozen om per dag maximaal 500 miljoen HEX uit te geven. Als toevallig op die dag weinig ‘kopers’ zijn, dan wordt die 500 Miljoen HEX over het ingelegd aantal Ethereum verdeeld. Toen wij begonnen, werd gemiddeld 700.000 HEX per Ethereum verdeeld. Als je geluk hebt, dan kan je tegenwoordig meer dan 1 Miljoen HEX per Ethereum ontvangen.

Hoe verder?

 1. De volgende dag pas kan je dus jouw HEX feitelijk ‘minten’. Minten (Engels: to mint) is het genereren van de Crypto Tokens (HEX), die je daarna naar eigen inzichten kan gebruiken.
 2. Dat doe je door weer naar https://go.hex.com/ te gaan. Mogelijk moet je eerst je Metamask Wallet wachtwoord opgeven, om die te koppelen aan de HEX-website.
 3. Op deze HEX-website ga je naar de dag waarop je de HEX hebt aangeschaft. Dat hoef je dus niet per sé de volgende dag te doen. Jouw HEX zijn voor jou gereserveerd. Klik je nu op de betreffende dag op EXIT om de aanschaf-transactie af te ronden. Dit start weer een Blockchain-transactie op, die het ‘minten’ van jouw HEX verzorgt. Daar betaal je ook weer tussen de $ 0,03 en $ 0,10 voor.
 4. Zodra de munten zijn aangemaakt zie je achter betreffende aanschaf dag de tekst ‘EXITED‘ verschijnen. De HEX munten staan nu in jouw Metamask Wallet!

Wat kan je ermee?

Net als met elke andere Crypto valuta kan je er de volgende dingen mee doen:

 1. Bewaren (=sparen) voor later en hopen dat de waarde exponentieel is toegenomen (HEX is designed om 10.000 keer meer waard te worden). Dit wordt “HODL’en” genoemd.
 2. Iemand cadeau doen, net zoals je het met cadeaubonnen doet, waarna de ontvanger ermee kan doen wat hij of zij wil.
 3. Verspreiden tussen Exchanges en fysieke Wallets (=risico spreiding c.q. bescherming tegen Hackers)
 4. Op termijn, zodra HEX breder is geadopteerd, kan je er betalingen mee doen. Merk op dat HEX net gelanceerd is en dat die adoptie nog wel enkele jaren op zich kan laten wachten. Vanwege het aantal HEX dat in omloop komt en de gebruikte Blockchain (Ethereum), die snelle transacties ondersteunt, is de verwachting dat eerder met HEX online betalingen kunnen worden gedaan, dan met Bitcoin.

Wat kan je er slimmer mee doen?

Dit is geen financieel advies, maar optie 1 uit het vorig lijstje is juist waarvoor HEX in het leven is geroepen. HEX is de eerste Termijnspaarrekening die op de Blockchain wordt aangeboden.

Als je optie 1 toepast, zonder het in HEX vast te zetten c.q. te staken (Engels: to Stake; verbasterd in NL: Staken (spreek uit ‘steken’), dan kan je op jaarbasis ca 3,96% inflatoire groei verwachten. Wat op zich al veel beter is dan we tegenwoordig op spaarrekeningen kunnen verwachten.

HEX Staken is het slimst

Nogmaals, dit is geen financieel advies, maar als je HEX gaat staken, dan krijg je minimaal 20% extra HEX per jaar, gedurende de periode dat je HEX vast zet (staked). En als je dit gedurende de Lanceringsfase doet, dan kan je nog extra bonussen krijgen in de vorm van ongeclaimde HEX door de Bitcoin gemeenschap. De bedenker van HEX heeft om de adoptiegraad te verhogen ervoor gekozen om Bitcoin eigenaren per Bitcoin, die zij per 1 december 2019 bezaten, 10.000 HEX cadeau te doen. Wanneer zij dit niet claimen vóór het verstrijken van de lanceringsperiode, dan worden die HEX-munten verdeeld onder de HEX-stakers. Er zijn 18 miljoen Bitcoins in omloop, dus er is nog 180.000.000.000 HEX te verdelen.

Hoe ‘Stake’ je HEX? (=vastzetten)

De volgende stappen voer je uit om HEX te staken (vast te zetten):

 1. Ga weer naar https://go.hex.com/ en klik op het Stake Icoontje:
 1. Nu verschijnt een venster waarin het aantal HEX van jou staat. Vul het aantal HEX in dat je wilt vastzetten (staken) en kies het aantal dagen dat je het vast zet. Vanaf 365 dagen krijg je dus 20% extra HEX, wanneer het termijn is verstreken.
 2. Bevestig het (ca $ 0,03 transactiekosten) en wacht tot de transactie is uitgevoerd.

Klaar!

LET OP: Kijk regelmatig op go.hex.com website hoe lang jouw ‘stake’ nog loopt. Want je moet binnen 2 weken na verstrijken van dat termijn, jouw munten weer vrijgeven. Dan komen ze weer beschikbaar op de markt, wat invloed heeft op de marktwaarde. Hoe meer HEX beschikbaar komt (hoog aanbod) des te lager normaliter de dagwaarde wordt. Dus hoe meer mensen gebruik maken van hun ‘Stake’ recht, des te schaarser wordt HEX en stijgt de dagwaarde. Als je niet binnen 2 weken jouw Stake beëindigt, dan wordt 1% per dag aan boete in rekening gebracht. Die boete wordt voor 50% weer verdeeld onder alle ‘Stakers’. Hetzelfde geldt in het geval dat je jouw HEX eerder opeist dan is vastgelegd in de Stake-periode. Overeenkomstig vervroegd aflossen van je Hypotheek. Dan moet je ook boeterente betalen, wat eigenlijk winstderving is voor de Bank. Bij HEX krijgt ‘de Bank’ 50% en de andere 50% wordt onder de ‘Stakers’ verdeeld.

Videoinstructies

Het bovenstaande en meer wordt in deze video uitgelegd. De video is verre van perfect maar dient puur als ondersteuning. Geld voor dure voice-overs gaan we er niet aan besteden 😉 (let op: voorheen stond alles op hex.win, nu op hex.com)

Veel plezier ermee en wie weet wordt jij één van de eerste HEX Whales in dit decennium.

Vragen of opmerkingen?

De HEX gemeenschap is gebaat bij veel feedback om de adoptiegraad te verhogen. Hoe hoger, des te hoger de waarde van HEX wordt. Dus als je verbeterpunten hebt voor deze instructie blog of iets anders wilt delen om deze site hoger in Google ranking te krijgen dan kan je dat hieronder doen. Merk op dat jouw commentaar pas zichtbaar wordt als wij het hebben gecontroleerd. We willen hiermee ‘haters’ weren, die traditioneel alleen maar klagen. Omdat we allemaal werken, kan er een dag overheen gaan voordat jouw commentaar in beeld komt.

21 Comments

 1. JW Beantwoorden

  Goedenavond,
  bedankt voor de duidelijke uitleg.
  echter heb gister voor het eerst wat “gekocht” had 93348 hex gekocht met 0.569 eth. echter de volgende dag stond er nog maar 38233 voor mijn exit knop.
  ben nu bang om met grotere bedragen te gaan werken.
  wat heb ik verkeerd gedaan?

  • Reinier

   Reinier Beantwoorden

   Hoi JW,

   Je hebt niets verkeerd gedaan. Elke dag wordt ca 510 miljoen HEX beschikbaar gesteld. Dat komt in het HEX potje. In het andere potje wordt per dag Ethereum gestort. Aan het einde van de dag wordt pas de balans opgemaakt. Dus als jij de enige was die 1 Ethereum in het potje had gedaan, dan had je voor die dag ruim 510 miljoen HEX ontvangen. Op 19 oktober bleek 8.364 ETH in het Ethereum potje te zijn gestort. Dus per Ethereum is toen 61,032 HEX uitgedeeld. Dus voor 0.569 ETH zou je 34.727,20 HEX moeten krijgen. Omdat je onze referral link hebt gebruikt, heb je 10% extra gekregen, waardoor je dus op ca 38K HEX kwam.

   Als je die 38K HEX tot 20/11/2020 vastzet dan verdubbel je dat aantal aangezien je dan ca 60.000 HEX cadeau krijgt. Vergeet dan niet om de ‘stake’ op 21 november te beëindigen (binnen 2 weken!). Anders wordt elke dag later met een boete ‘beloond’.

   Duidelijk?

   • jw arts Beantwoorden

    goedemiddag,
    ik heb hex gekocht, heb regelmatig gekeken wat waarde is door naar de website te gaan en metamask te ontgrendelen.
    Nu is recent mijn pc opnieuw geinstaleerd en moet ik metamask weer aan de takbalk vast maken, ik zie echter nergens waar ik kan inloggen zoals ik eerder deed.

    • Reinier

     Reinier Beantwoorden

     Dit soort vragen behandel ik tijdens de beginnerscursus via Crypto Starter Academy. Tip: installeer Metamask opnieuw en herstel je wallet met de seedphrase. Als dit jou helemaal niets zegt, dan moet je extra verdiepen in Wallets. Anders ben je alles kwijt! Binnenkort gaat de Website live van Crypto Starter Academy. Dus mocht je meer hulp nodig hebben, dan zou dat jouw eerste stap kunnen zijn.

 2. Ik heb op 2 manieren ethereums naar mijn hex account verzonden.
  1 metamask connected met mijn hexaccount en daarbij de beschikbare Ethereums in Metamask via de optie IN (in mijn HEX account) overgeheveld. Dit gaat heel snel
  2 In metamask via de optie STUREN, heb ik beschikbare Ethereum naar het juiste HEX adres gestuurd.

  Deze optie 2 is volgens VIEUW ON ETHERSCAN ook uitgevoerd, exact hetzelfde als bij optie 1, echter zijn de getransfereerde ethereums na inmiddels 18 uur nog steeds niet zichtbaar in mijn hex account. Hoe lang is hiervoor gebruikelijk?

  • Reinier

   Reinier Beantwoorden

   Beste Michel,

   Helaas werkt de tweede optie niet op de manier zoals jij dat verwachtte. De verzend optie is om Ethereum naar een andere Ethereum Wallet te versturen. Als je het HEX contract adres hebt gebruikt, dan ben je helaas al je verzonden Ethereum kwijt. Ik hoop dat ik het mis heb. Welk HEX adres heb je gebruikt?

  • Reinier

   Reinier Beantwoorden

   Voor de overige lezers op deze site. Helaas was inderdaad het contract adres van HEX gebruikt i.p.v. de Adoption Amplifier of een DEX (die dan Ethereum omwisselt voor HEX). Je kan geen Ethereum rechtstreeks naar HEX sturen. Er moet altijd een ‘wisselkantoor’ tussen zitten. Tot 19 november is dat de Adoption Amplifier (AA) van HEX (zie blog hierboven) of een DEX. Via https://hex.com/?r=0x39Bb878B46cdc86B3190DBef394f311691CE3Ee9 en de AA krijg je tot 19/11/2020 10% extra HEX. Daarna is de lanceringsperiode afgelopen en zijn daarmee ook alle bonussen verdwenen.

 3. Monique Beantwoorden

  Hallo Reinier,
  Ik heb hex gestoken en vraag mij af wat de boete is als ik unstake? Kun jij mij dat vertellen? Ik kan dit op de officiele website nergens terug vinden.
  Groet, Monique

  • Reinier

   Reinier Beantwoorden

   Hoi Monique,

   Dat hangt af van wanneer je de Stake bent begonnen en hoe lang je het hebt vastgezet. De boete kan tot 100% oplopen als je het beëindigt voordat slechts eentiende van de looptijd is verstreken. Ik meen dat vanaf 50% verstrijken van de looptijd dat het boetvrij is, maar dat je dan wel je Big Pay Day bonus misloopt.

 4. Koos Beantwoorden

  Misschien domme vraag ik heb ETH op Bitcoinmeester staan waar vindt ik nu het Ethereum adres waarnaar ik het naar toe over moet maken? Begin pas net dus ben op zoek naar informatie ik heb Metamask aangemaakt dus hoe krijg ik nu mijn ETH op de in die wallet

  • Reinier

   Reinier Beantwoorden

   Hoi Koos.

   Dat is zeker geen domme vraag. Als je de instructies hebt gelezen op http://hexnl.nl/?p=192 dan heb je inmiddels ook een Metamask Wallet aangemaakt. Als je dat nog niet hebt gedaan dan kan je die stappen op de vorige link nalezen. Daarin zit ook een video met instructies. Het filmpje kan je ook hier vinden: https://youtu.be/x0ljHCsvEVw
   Ga naar minuut 7:30. Daar wordt getoond hoe je Ethereum in Metamask kunt krijgen. Vergeet niet om deze link telkens aan te klikken als je HEX aanschaft via de Adoption Amplifier. Dan krijg je 10% extra HEX: https://hex.com/?r=0x39Bb878B46cdc86B3190DBef394f311691CE3Ee9

   Succes!

  • Reinier

   Reinier Beantwoorden

   Deze communicatie vond buiten de site om plaats en is met toestemming van Koos op deze manier gedeeld zodat anderen er ook baat bij hebben:

   Op vr 6 nov. 2020 om 12:40 schreef Reinier:
   Helemaal goed, alleen je moet ze tot en met 19 november vast zetten om in aanmerking voor de BPD te komen.

   Op vr 6 nov. 2020 om 12:12 schreef Koos:
   Dus als ik het goed begrijp staken tot en met 18 november, daarna het staken beeindigen, daardoor gaan je hex waarschijnlijk weer in je Metamax wallet.
   Die je dan daarna er weer uithaalt om de hex waarmee je dat wil doen weer vast te zetten voor bijvooorbeeld 3jaar

   Op vr 6 nov. 2020 om 11:12 schreef Reinier:
   Je hoeft het niet 365 dagen te staken. Voor elke dag dat je een stake hebt afgesproken krijg je 1/365ste van 20%.
   Wat ik doe is het tot en met BPD vastzetten zodat mijn inleg ongeveer wordt verdubbeld vanwege de BPD bonus. Dan kan ik na de BPD het end-staken en alles of een groot deel ervan voor langere tijd vastzetten. Wat ik dan niet vastzet verkoop ik voor andere Crypto. Hoe dat werkt leg ik in een workshop uit op 16, 17 en 19 november 2020 (20:00 uur).. Dan leg ik ook een strategie uit en deel mijn top-5 DeFi crypto waarin ik investeer.

   Op do 5 nov. 2020 om 21:19 schreef Koos:
   Zit toch nog een beetje te hannesen met hoelang je de periode van staken moet bepalen’
   ik begrijp dat je voor 20% 365 dagen moet staken.
   Maar is dat ook slim zo kort voor de BPD?

Leave a Response