Een smart contract is een (digitaal) protocol dat ervoor zorgt dat een contract geheel automatisch wordt uitgevoerd als overeengekomen criteria worden behaald. Smart contracts maken het mogelijk om transacties autonoom af te wikkelen, dus zonder dat er een derde partij nodig is om de afspraak te verifiëren of af te dwingen. De afspraken zijn traceerbaar en onomkeerbaar.

Het doel van smart contracts is om betere, digitale beveiliging te bieden dan traditionele contracten. Verder kan je op kosten besparen met een smart contract, omdat je in theorie namelijk geen notaris meer nodig hebt.

In HEX Smart contracts worden alle afspraken over hoogte van de inleg, de looptijd van het contract en de hoogte van de bonus, vast gelegd.

Het enige dat jij moet doen is het opstarten en beëindigen van jouw ‘contract’. Hoe? Dat wordt uitgelegd in deze Video Blog.

Leave a Response