De vraag is terecht. We leven in een wereld waarin we dagelijks worden bedrogen. En met de vele misleidende Crypto Programma’s helemaal!

Maar eerst even een definitie van een SCAM, zodat daar geen misverstand over bestaat. Een SCAM is een ‘fake-propositie’, waarbij slechte intenties zijn, je meestal wordt misleid, je wordt bedrogen en fraude wordt gepleegd. Zij krijgen jouw geld en jij bent je geld kwijt. Je hebt er dan niets voor terug gekregen. Grote beloftes worden gedaan die uiteindelijk niet worden ingelost. Zoals: “Hey, als je hier lid van wordt en dit bij 20 anderen introduceert, ontvang je elke maand $ 1.000”. Meestal is er geen onderliggend product en moet je steeds langer op de uitbetaling van je ‘beloning’ wachten.

In deze Blog toetsen we HEX met de meest voorkomende SCAMs.

Is HEX een Piramidespel?

Een Piramidespel wordt gekenmerkt door de eis dat een deelnemer steeds 2 nieuwe deelnemers moet introduceren en die deelnemers telkens opnieuw 2 deelnemers. Met als resultaat dat uiteindelijk de eerste persoon aan de top het meeste geld ‘verdient’ en de grote massa onderaan de piramide het minst tot niets.

Bij HEX is er sprake van slechts 1 referral niveau, waarbij de ‘referrar’en de ‘referral’ een beloning krijgen van 10% extra HEX. En alleen in de eerste 351 dagen na lancering om de adoptiegraad te verhogen.

Het is een bekende marketingmethode die bedrijven als bol.com, Tesla en Amazon.com ook gebruik(t)en om marktaandeel te kunnen veroveren.

Is HEX een MLM?

Een MLM, Multi Level Marketing, is een legitieme vorm om producten aan de man te brengen. Bekende voorbeelden zijn Herba Life en Tupperware, waarbij de ‘Consulent(e)’ huis aan huis bezoeken doet om haar/zijn producten te presenteren om zoveel mogelijk ervan te kunnen verkopen. Zij krijgen dan vaak commissies over hun verkochte producten. Een MLM kenmerkt zich ook door het werven van meerdere ‘verkopers/consulenten’, waarover hun omzetten dan ook commissies worden ontvangen. Vaak wordt dit nogal agressief gepromoot.

HEX kent geen ‘verkoopkanaal’ en al helemaal geen multi-level versie ervan. Gedurende het eerste jaar is er maar 1 referral niveau, waarbij de ‘referrer’ en de ‘referral’ ieder een beloning van 10% HEX krijgen. De HEX gemeenschap, die het beste met HEX voor heeft probeert het via mond tot mond reclame te doen, zoals wij dit voor de potentiële Nederlandse geïnteresseerden ook doen met deze website. Het kost namelijk best veel tijd voordat je het geheel goed snapt. Ook wij zullen in de loop van de komende maanden nieuwe inzichten krijgen en deze dan ook op deze website delen.

Is HEX een Ponzi?

Met Ponzi wordt de schijn gewekt van een zeer succesvolle belegging, waardoor steeds meer gegadigden worden aangetrokken. Deelnemers worden verzocht bijdragen in te leggen, waarbij hoge rendementen worden voorgespiegeld. In werkelijkheid wordt het ingelegde geld helemaal niet gebruikt om in productieve activiteiten te investeren. Vaak wordt beweerd dat men een revolutionaire beleggingsmethode heeft gevonden. De rendementen lijken aanvankelijk ook te worden gehaald en uitgekeerd, waarna meer mensen zich inschrijven. De uitkeringen worden echter betaald met de bijdragen van nieuwkomers.

In HEX gebeurt alles automatisch op basis van Smart Contracts. Het HEX systeem werkt ook als er geen nieuwe ‘leden’ c.q. ‘investeerders’ worden geworven. Jij bent bij HEX degene aan het stuurwiel. Jij produceert je eigen HEX (munten). Jij zet ze vast. En Jij brengt HEX weer in omloop na de afgesproken looptijd. Het systeem (smart contract) genereert automatisch jouw extra HEX op het moment dat jij je HEX weer opeist. Alles blijft dus automatisch doorgaan. Ook als de bedenker van HEX ermee ophoudt! Het draait op Ethereum (de nummer 2 in de Crypto Wereld), dus die technologie zal in lengte der jaren voortbestaan. Het is geen nieuwe Blockchain waarvan je de kinderziektes moet afwachten. Ponzi’s falen uiteindelijk altijd omdat zij niet meer kunnen doen wat zij beloven. HEX blijft daarentegen altijd werken vanwege de Smart Contracts, waarvan de source code openbaar is en 3 keer is ge-audit. Het werkt zoals ‘designed’ en bedoeld.

Is HEX een Bubble?

Een bubble, of zeepbel, is een situatie waarin de waarde van iets enorm stijgt zonder dat daar een duidelijke reden voor is. Een zeepbel barst altijd waarbij veel beleggers hun geld verliezen.

In de jaren negentig beleefden internetbedrijven gouden tijden. Grote bedrijven als Microsoft, Yahoo en Google kenden een snelle groei en werden in korte tijd erg populair. Tal van andere ondernemingen volgden in hun spoor, en wilden mee surfen op de succesvolle golf van het internet.

Op dit enorme succes volgde echter de zogenaamde ‘dotcombubble’, ofwel de internetzeepbel. Door de populariteit van het wereldwijde web en het idee dat het succes niet op kon, kochten beleggers massaal aandelen aan van deze bedrijven. Hierdoor stegen de aandelenkoersen extreem snel, en stortte daarna totaal in. Dit kwam doordat veel bedrijven in de sector niet aan de verwachtingen konden voldoen. Alleen de sterke bedrijven bleven over.

Is HEX een Bubble? Elke conservatieve belegger, die niets met Crypto heeft, zal zeggen dat de Crypto industrie een Bubble is. Daarbij verwijzen zij vaak naar Bitcoin, waarvan zij zeggen dat de zeepbel gebarsten is toen Bitcoin na zijn piek van $ 20.000 in elkaar stortte en iedereen zijn geld kwijt was. Dat is pertinent onjuist! Niemand die zijn Bitcoin na de koersval heeft gehouden is zijn geld kwijt geraakt! Alleen de ‘weak hands’, de zwakke handjes, hebben in paniek hun dure Bitcoin verkocht en de Crypto-scene verlaten. Echte Crypto-experts hebben juist in de ‘Bear-market’ (neerwaartse Markt), 500% en meer winst gemaakt op die neerwaartse beweging die nooit in een rechte lijn gaat. Diezelfde experts rekenen erop dat Bitcoin in 2020 $ 40.000 en $ 80.000 grenzen gaan breken. Was Bitcoin dus een Bubble? Nee!

HEX is designed om in 2,5 jaar 10.000 keer in waarde toe te nemen. Het richt zich op een groter Markt ($ 7 Trillion Termijnspaarders in USA en China) dan Bitcoin ($ 5 Trillion Printed Currency) en heeft meer voordelen dan Bitcoin. Cryptos zoals DogeCoin hebben geen toegevoegde waarde en is als grap gestart, maar heeft vandaag de dag, 7 jaar! na lancering, wel een marktaandeel van $ 295.062.652! HEX die wel een degelijk product heeft, heeft het voor elkaar gekregen om in 47 dagen voor ETH 56.893,775 aan HEX aan de man te brengen via de Adoption Amplifier. Vandaag is 1 Ethereum (ETH) $ 165,65 waard. Dus als we de huidige dagwaarde hanteren, dan is de ‘Marketcap’ van HEX dus $ 9.424.453,83 waard. Ten opzichte van Dogecoin is dat slechts 31x minder, terwijl HEX slechts 47 dagen bestaat en Dogecoin 7 jaar!

Het bedrag van $ 9.424.453,83 vertaald naar ‘Marketcoincap’ zou HEX vandaag op ranking 305 (uit 5.036 Cryptos!) geplaatst hebben!

Waar we op 17 november 2020 staan, als dagelijks voor meer dan 500 miljoen HEX wordt aangeschaft, kunnen we alleen maar raden. De vooruitzichten zijn in ieder geval goed!

Waar gaat al dat geld naar toe?

Waar gaat het geld naar toe, dat is ontvangen in ruil voor HEX (Ethereum Origin Address)?

Dit is wellicht de meest gestelde vraag als het over Richard Heart, de geestelijke vader van HEX, gaat. Omdat hij jarenlang Bitcoin maximalist was en nu een eigen Crypto lanceert, wordt hij verguist en gehaat. Dat gaat zo ver dat men hem een Scammer noemt zonder het verder te onderbouwen.

Als je door een SCAM-bril naar de HEX transactie kijkt, waarbij je HEX met Ethereum (Crypto valuta) koopt, dan lijkt het ineens legitiem om te vragen wie de ontvanger is van de Ethereum en wat hij/zij ermee doet! Terwijl het aankopen van Crypto valuta vrijwel altijd wordt gedaan in de hoop dat de koers ooit flink zal stijgen. Dan vraag je ook niet aan bijvoorbeeld Coinbase of Bitvavo wat zij met hun winsten doen?

Je koopt het (met je volle verstand) of niet. Hoe dan ook, dat geldt dus voor elke Crypto transactie!

Richard Heart’s reactie op die vraag is (vrij vertaald). Je kan $1 dollar aan een Hamburger uitgeven bij McDonalds en je kan $ 25 uitgeven voor een Hamburger bij een chique restaurant. Het prijsverschil wordt doorgaans afgemeten aan de kwaliteit van de Hamburgers. Maar los van de kwaliteit en het feit dat iemand er 25 keer meer voor over heeft, geeft je niet het recht om aan de eigenaar te vragen wat hij met het geld van de verkochte Hamburgers doet!

Kortom, je hebt met de HEX aanschaf een Crypto munt gekocht, en de koerswerking is net als bij andere Crypto’s. De prijs gaat omlaag of omhoog. De verwachting is dat het over 10 jaar meer waard is, maar er worden geen garanties gegeven!

Noot: In één van zijn interviews heeft Richard Heart er iets meer over gezegd. Hij zei toen dat hij geen antwoord op bovenstaande vraag geeft, omdat hij niet wilt dat er één persoon of organisatie verantwoordelijk is voor de werking van HEX. Omdat die (rechts)persoon door instanties dan kan worden aangeklaagd. HEX zou dan mogelijk als een ‘Security’ worden gezien waarvoor strenge regels gelden. Dat (toezicht!) is het laatste wat een Crypto initiatief wil! HEX is van de HEX community, die regelmatig nieuwe tools en andere handigheden ontwikkelt en vrijgeeft.

Interviews

De volgende twee video’s bevatten reacties van Richard Heart m.b.t. het onderwerp “Is HEX een SCAM?”.

De eerste video is nog respectvol:

In de volgende video blijft Richard Heart redelijk rustig, terwijl hij continu voor Scammer wordt uitgemaakt door Crypto Journalist Peter McCormack.

5 Comments

 1. Angela Beantwoorden

  Hi

  Ik wil graag hex aanschaffen maar heb moeite om dat te doen
  Zou je daar evt bij willen helpen?

  Mvg Angela

  • Reinier

   Reinier Beantwoorden

   Hoi Angela. Sorry voor de late reactie, maar ik help je graag. Ik zal je per e-mail benaderen.

 2. Ted Beantwoorden

  Hi Reinier,
  Leuk artikel over HEX.
  Ik overweeg ook om hier in te investeren.
  Geef je ook prive of groeps-les?
  Ben je wel eens benaderd om ‘crypto coach’ te worden ?
  Ik ben er namelijk niet bekend mee en ook niet zo handig mee (denk ik)

  Hoor graag van je.
  Liefst via mijn e-mail ….

  Zonnige groet,
  Ted Anema

  • Reinier

   Reinier Beantwoorden

   Hallo Ted.

   Ik ben momenteel bezig met het opstarten van een Crypto voor absolute beginners cursus. Ik probeer de website in de eerste week van januari 2021 live te hebben om eerst maar te inventariseren hoeveel behoefte eraan is. Dan begin ik eerst met het vullen van een wachtlijst om vervolgens vast te stellen op welke niveaus ik de workshops laat starten en met welke frequentie. Dus kom regelmatig terug op deze site. Dit zijn de domeinnamen die ik momenteel heb geclaimd en die ik voor de verschillende doeleinden ga gebruiken in 2021.
   cryptokoudwatervrees.nl
   cryptovoorabsolutebeginners.nl
   hexvoorbeginners.nl
   hoeoverleefikmetcrypto.nl
   overlevenmetcrypto.nl
   crypto123.nl
   basiskenniscrypto.nl

   2021 is namelijk het jaar waarin 10 tot meer dan 100x winst mogelijk is als je weet waarop je moet letten en hoe je dat moet doen. Ik geef geen financieel advies maar leg wel uit hoe ik tot mijn winsten kom zodat je het kan kopiëren. Ik benadruk altijd dat investeren in Crypto risicovol is, maar ook dat het de enige ‘assetclass’ is die een heel mooie Risk-Reward ratio laat zien. Investeren in Crypto levert namelijk een asymmetrisch risico op. Je kan 100% verliezen maar ook meer dan 100.000% winst maken. Neem bijvoorbeeld Bitcoin. Met de huidige All Time High (ATH) van $ 23.777 is het ten opzichte van $ 0,01 wat het ooit waard is geweest met meer dan 2,3 miljoen keer in waarde toegenomen. Dat is dus meer dan 230 miljoen procent! Zet dat af tegen 100% mogelijk verlies en dan snap je wat ik met een heel mooi Risk/Reward ratio bedoel.

 3. Koos Beantwoorden

  Veel succes gewenst.
  Ik ga je site op de voet volgen.
  Vriendelijke groet,

  Koos.

Leave a Response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.