Ruim voordat de bankencrisis begon (2008) was er al sprake van een kredietcrisis. Banken over de hele wereld gingen rode cijfers schrijven. De ene na de andere bank dreigde om te vallen. De eerste bank die omviel was Icesave uit IJsland. Vooral Nederlandse spaarders (140.000!) werden daar de dupe van. De bank uit IJsland, met een inwoneraantal van ca 350.000, leek een soort experiment om te zien hoe de wereld erop reageerde. De schade leek beperkt vanwege de doelgroep en geografisch impact.

Hoe anders was het een jaar later toen de Lehman Brothers dreigde om te vallen. Hoewel grote banken probeerden de gezonde onderdelen over te nemen, gaf de Amerikaanse Overheid niet thuis. Het gevolg was het eerste grote faillissement in de bankenwereld. Niemand had indertijd kunnen vermoeden hoe ernstig dit de samenleving zou raken. Wereldwijde paniek brak uit, maar toen namen Overheden wèl maatregelen om nieuwe faillissementen onder de grote banken te voorkomen. Zo werden ING en ABN AMRO door de Overheid gered.

Startsein Crypto Valuta

De kredietcrisis was het startsein voor een alternatieve valuta, waarvan de waarde niet kon worden gemanipuleerd door Overheden en waarvan ‘het Volk’ eigenaar zou zijn. Het kan niet anders dan dat hier een jarenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan. Want in 2009 al zag Bitcoin het licht.

BITCOIN
Wat Bitcoin precies is wordt in een volgende blog beschreven, maar in een notendop komt het erop neer dat een nieuwe veilig betaalmiddel is gecreëerd, dat niet aan hevige inflatie onderhevig is en door Overheden kan worden misbruikt. Die Overheden zijn namelijk verantwoordelijk voor alle financiële problemen, die ontstaan door het ongelimiteerd ‘bijdrukken’ van geld en dit vervolgens aan banken te geven, die alleen hun eigen hachje proberen te redden in plaats van ‘het Volk’ van extra krediet te voorzien in die moeilijke jaren.

Bitcoin is ooit ‘designed’ om het financiële systeem te vervangen. Vandaar dat het enorm schaalbaar is en in staat om Miljarden tot Biljoenen EURO’s en DOLLARS als betaalmiddel te vervangen.

In een aparte Blog leggen we uit dat die rol in de afgelopen 10 jaar is veranderd in een waardemiddel zoals Goud en Zilver. In de afgelopen 10 jaar hebben namelijk andere Crypto valuta (ALT-coins genoemd) het licht gezien en zijn meer in staat om de rol van betaalmiddel over te nemen. Dat gezegd hebbende, op dit moment (december 2019) is het geen uitgemaakte zaak welke Crypto munt leidend zal worden. Inmiddels bestaat de Crypto industrie uit meer dan 3.000 Crypto munten met een gezamenlijke waarde van ca $ 200 Miljard, waarvan Bitcoin ca $ 130 Miljard vertegenwoordigt.

Samenvattend

Samenvattend, de Crypto industrie begint 10 jaar na de bankencrisis steeds volwassener te worden en zal in de komende 10 jaar steeds groter worden nu ook grote spelers op Wallstreet het nieuwe Goud hebben gevonden. Het belangrijkste voordeel: Jij bent eigenaar van betreffende Crypto munten omdat jij de sleutel tot jouw digitale privékluis bezit en niemand anders!

In tegenstelling tot het huidig geldsysteem, kan niemand meer beslag leggen op jouw Crypto munten zolang je ze via een hardware wallet (digitale portemonnee) bewaart.

Leave a Response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.