Iedereen die voor het eerst van Bitcoin hoort, heeft er met een filter naar geluisterd.

Afhankelijk van jouw achtergrond en opleidingsniveau filter je alleen hetgeen wat je wilt horen.

Je bent, zoals met veel in het leven, vóóringenomen. Je hebt je oordeel klaar op basis van de overtuigingen, die je over het onderwerp hebt. Zo zullen economen en traditionele financiële experts Bitcoin en Crypto valuta niet snel begrijpen. Zij zijn namelijk het meest ‘vooringenomen’, wat heel logisch is!

Waarschuwing: lees het hele bericht. Laat je niet ontmoedigen door de lengte ervan. De beloning is een toekomst met financiële rust in je hoofd.

Minder dan 1% van de Wereldbevolking snapt Bitcoin

Na 11 jaar heeft nog steeds minder dan 1% van de Wereldbevolking door wat Bitcoin is. En als je denkt dat je te laat bent, wees dan gerust want jij bent nu één van die 1% van de Wereldbevolking, die in de komende 36 maanden financiële peace of mind kan creëren terwijl anderen niet in staat zijn om bij de volgende crisis het hoofd boven water te houden. Binnen 10 jaar zal iedereen de waarde van Bitcoin snappen. Als jij dit nu al snapt, en actie onderneemt, stel je jouw financiële toekomst veilig. Of vertrouw je er op dat er straks nog voldoende geld voor jouw pensioen beschikbaar is?

Bitcoin is een Paradigma Verschuiving! Geef jezelf de kans om dit te begrijpen!

Je doet jezelf tekort als je er niet met een hernieuwd blik naar kijkt. Sterker, iedereen die het wel doet zal het straks veel beter dan jij hebben als de recessie ons schijnbaar overkomt. Door je nu goed in Bitcoin en aanverwante oplossingen te verdiepen, zal je mij straks dankbaar zijn wanneer de hele wereld in rouw is ondergedompeld. Want het failliet van ons Geldsysteem is naderbij. Geen Overheid, die daar iets aan kan doen. Zie onder andere het Interview met Robert Kiyosaki op deze pagina.

Bitcoin’s waarde propositie

Voordat ik uitleg hoe Bitcoin binnen afzienbare tijd naar $ 100.000 gaat is een korte herhaling over Bitcoin’s waarde propositie op zijn plaats.

Bitcoin is een revolutionair concept. En de reden waarom Bitcoin waarde heeft kan het beste uitgelegd worden met de volgende observaties en feiten.

Voor het eerst sinds mensenheugenis hebben we met Bitcoin namelijk geld dat niet wordt beheerd en dus niet kan worden misbruikt, door Overheden, Banken of Derden.

Bitcoin is Permissieloos en daardoor Censuur-resistent

Als jij ervoor kiest om transacties te doen met Bitcoin, dan is er niets of niemand die dat kan tegenhouden. Niemand kan jou censureren. Geen Overheid en geen financiële instelling kan je tegen houden. Bitcoin is censuur resistent.

Bitcoin is gedecentraliseerd

Bitcoin is gedecentraliseerd. Dat betekent dat er geen centrale overheid of bank kan bepalen wat er met Bitcoin gebeurt. Het kan dus ook niet worden misbruikt zoals het oorspronkelijke geldsysteem. Dat in 1971 door President Nixon werd verkracht. En de hele wereld deed en doet er nog steeds aan mee! Het echte Geldsysteem werd een zogenaamde Fiat-Systeem. Daarmee werd de wereldbevolking verkracht en opgezadeld met een schuldenberg die zijn weerga niet kent! In 1971 werd namelijk de koppeling met goud losgelaten. Waardoor de geldpersen vrijelijk konden worden gebruikt! Zonder onderliggende waarde, over de ruggen van de Belastingbetalers! Wereldwijd!

Bitcoin is veiliger

Bitcoin is daarom ook veiliger dan het huidige geld. Geen Overheid of Bank heeft toegang tot jouw Bitcoin! Tenminste, als je er goed voor zorgt. Zorg daarom dat je jouw Bitcoin goed en veilig bewaart. Het Bitcoin netwerk zorgt er veilig voor dat jouw Bitcoin-transacties onomstotelijk en verifieerbaar aankomt bij de ontvanger. Dat kan dus ook jouw online portemonnee zijn, die je tijdens je vakantie in het buitenland kan gebruiken. Dan heb je ook geen Creditcardmaatschappij meer nodig die zomaar 2% van jouw geld afpakt. We zijn dát jarenlang gewend en zijn dat ook nog normaal gaan vinden. Maar is dit echt normaal? Bitcoin en andere veilige Crypto valuta is het nieuwe normaal!

Bitcoinnetwerk is Robuuster dan die van elke Bank in de Wereld

Het Bitcoinnetwerk bestaat uit meer dan 10.000 Nodes over de hele wereld en het blijft maar groeien. Er is geen Single Point Of Failure! Banken moeten een vermogen investeren om hetzelfde te kunnen bereiken. Maar dat is inmiddels een gelopen race!

Bitcoin kan niet geconfisqueerd worden

Dit vinden Overheden het minst fijn, maar niemand anders dan jij kan over jouw Bitcoin beschikken. Jij en alleen jij hebt de sleutel(s) tot jouw Bitcoin!

Bitcoin kan niet geprint worden, laat staan oneindig!

In tegenstelling tot het huidig fiat-geldsysteem is het aantal Bitcoin beperkt. Op enig moment zal maximaal slechts 21 miljoen Bitcoin in omloop zijn gebracht. Er zal NOOIT meer worden uitgegeven. Die schaarste zal uiteindelijk voor de onvoorstelbare waarde van meerdere miljoenen Dollar of EURO per Bitcoin waard worden. Terwijl de EURO en Dollar, maar ook de Britse Pond steeds meer in waarde zullen afnemen, naar mate er meer wordt bijgedrukt, zal de Bitcoin omgekeerd evenredig maar wellicht exponentieel, in waarde toenemen!

Bitcoin Halving zorgt voor toenemende schaarste bij een stijgende vraag

Bitcoin is zodanig geprogrammeerd dat er steeds minder Bitcoin wordt uitgegeven terwijl de vraag alleen meer zal toenemen. Elke 4 jaar vindt halvering van de Bitcoinuitgifte plaats. Dit heeft altijd voor een prijsboost gezorgd zoals je in het volgend plaatje kan zien:

Dit jaar vindt de Halving in mei 2020 plaats. Misschien zelfs al in April.

Bitcoin is dus het enige geld in de wereld met een harde uitgifte limiet en kan op de lange termijn alleen maar in waarde blijven toenemen. In dit plaatje, bij gelijkblijvende omstandigheden, zie je dat Bitcoin ergens in 2021 al op $ 100.000 kan komen. Op dit moment (29 februari  2020) staat Bitcoin op ca $ 10.000 wat dit model ook aantoont. De koers is er al boven geweest!

Als de vraag dus toeneemt, en dat gaat 100% gebeuren zodra meer mensen weer horen van de nieuwe All Time High waarde van Bitcoin, waarvan verwacht wordt dat in 2020 $ 40.000 en meer zal worden aangetikt, dan gaat ook zonder FOMO (Fear of missing Out) de prijs van Bitcoin door het dak!

Vertrouwen. Hoe krijg je die?

Bitcoin is niet zomaar een Technologie. Het is geen website die je plat kunt gooien. Het is geld! Decentraal geld. Voor en door het ‘Volk’ gemaakt en beheerd!

Geld is iets anders dan ‘Tech’.  Met geld gaat het om Vertrouwen. Hoeveel vertrouwen hebben we nog in onze Overheden? Hoe transparant kunnen zij hun uitgaven verantwoorden? Met Bitcoin zou elke transactie van hen kunnen worden gevolgd, zodat wij echt controle op hun uitgaven zouden kunnen uitvoeren. Omdat Bitcoin impliciet een digitale grootboekrekening is, waarmee niet kan worden gesjoemeld!

De vraag is nu dus: “Wat hebben we nog nodig, zodat meer mensen vertrouwen krijgen in Bitcoin en het dan ook actief gaan gebruiken? “.

Het volgend plaatje (van Murad Mahmudov) laat de volwassenheidsgroei zien, waarin tevens het vertrouwen toeneemt. Het laat zien dat met de tijd het vertrouwen toeneemt omdat ook bewustwording van de Bitcoin-potentie toeneemt.

Overheid gevaar

Overheden kunnen nog wel een gevaar vormen voor Bitcoin. Ze kunnen het verbieden, ze kunnen het proberen te beschadigen en leugens over verspreiden, maar ze kunnen het NOOIT stoppen! “Bitcoin is here to STAY” en met Bitcoin, vele andere Crypto projecten waarop we met zijn allen zitten te wachten. Projecten, waarmee we nog meer bancaire producten decentraal, dus zonder tussenkomst van banken, aan elkaar kunnen aanbieden, waarbij de voordelen c.q. winsten voor ‘het volk’ zijn, omdat onnodige bankkosten worden geëlimineerd. Denk dan bijvoorbeeld aan HEX, waarmee je een deposito spaarrekening in de Blockchain tot je beschikking hebt, waarin ‘smart contracts’ ervoor zorgen dat alle verplichtingen in de Blockchain worden vastgelegd en door onszelf worden uitgevoerd! De wereld gaat er heel anders uit zien als wij, het volk, de financiële touwtjes in eigen hand houden. In plaats van overgeleverd zijn aan de financiële wereld, waarin mannen als Warren Buffet – rijkste investeerder ter wereld –  Bitcoin blijven verketteren. Wat niet zo vreemd is, aangezien 50% van zijn vermogen is geïnvesteerd in banken en verzekeringsmaatschappijen. Neem dat soort bangmakerij dus met een flinke korrel zout.

Politiek gevaar

In de eerste 10 jaar van Bitcoin zouden Politici met meer succes Bitcoin bestreden kunnen hebben. Vandaag de dag haalt geen Politicus het meer in zijn hoofd om Bitcoin om zeep te helpen. Waarom? Omdat hij graag gekozen of herkozen wil worden. Verder zal USA Bitcoin niet meer gaan verbannen omdat zij niet willen dat de Chinezen daar hun voordeel mee kunnen doen. China zal om dezelfde reden Bitcoin niet in de ban doen. Ze zullen het hooguit blijven verketteren. Het ‘volk’ dat Bitcoin snapt, laat zich daardoor niet meer van de wijs brengen.

Institutionele Beleggers

Hoewel zij er niet openlijk voor uitkomen, hebben we inside informatie dat institutionele beleggers de Crypto markt aan het verkennen zijn. Regelmatig komen transacties voorbij waarbij 50 – 100 Miljoen in Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en andere Crypto munten worden gestoken. Vaak wanneer de koersen zo laag staan zoals ze ook nu (29 februari 2020) staan. De enige bedreiging die zij vormen is het manipuleren van de markt door met regelmaat Crypto te dumpen tegen een lagere koers dan de dagkoers (maar met grote winsten t.o.v. hun aanschafprijzen). Daarmee creëren ze angst waardoor de ‘zwakke handjes’ hun posities ook snel dumpen, wat een neerwaarts effect heeft op de koersprijzen. Driemaal raden wie de Crypto dan weer opkoopt als de koersen ver onder het eigenlijke niveau terecht komt? Juist! Wallstreet!

Overigens zouden pensioenfondsen graag in Bitcoin willen investeren maar wordt dit door Overheid en Centrale Banken verboden.

Historisch Besef

Als je beseft dat miljoenen mensen vóór jou risico’s hebben genomen om Bitcoin te laten verworden tot wat het nu is, waardoor het in de komende 10 jaar nieuwe All Time Highs laat zien zoals $ 40.000, $ 80.000, $ 100.000, $ 300.000 en zelfs meer dan $ 7.000.000, dan klinken die bedragen helemaal niet onwaarschijnlijk! Kan Bitcoin naar $ 0,00 gaan? Zeker weten! Is dat waarschijnlijk in de komende 10 jaar? Hoogst onwaarschijnlijk!

Om je wat historisch besef bij te brengen geef ik het volgend overzicht met dank aan Youtube kanaal Altcoin Daily:

 • In de eerste 1 tot 2 jaar had Bitcoin geen marktwaarde. Toen kon je ze niet kopen. Je moest ze zelf genereren met gratis software die toen werd verspreid. Je hoefde alleen over voldoende rekenkracht te bezitten en de meeste grafische processoren in de PC’s in die tijd hadden dat;
 • In de eerste 5 jaar van Bitcoin kreeg het pas waarde toen het via de eerste Bitcoin exchanges kon worden verhandeld. In 2014 was er één Exchange (Mt. Gox) die 70% van alle transacties voor zijn rekening nam. Hoewel dit niet zonder risico (verlies van je coins tgv hackpogingen) was nam het daarna een grote vlucht;
 • Fast forward naar 2017. In 2017, toen Bitcoin op weg was naar zijn Altime High van $ 20.000, stuurden vele Exchanges klanten weg. Niet omdat ze geen zaken met hen wilde doen, maar omdat ze de infrastructuur niet hadden om zoveel nieuw klanten te kunnen bedienen;
 • Fast forward naar 2020. Vandaag de dag kan je Bitcoin en vele andere Crypto valuta simpel en snel vanuit je broekzak kopen en verkopen. De meeste Smartphones ondersteunen dit. Bovendien hebben we meer security en zijn er meer methodes om jouw Crypto valuta veilig te stellen.

Kortom, vroeger was Bitcoin alleen haalbaar voor Nerds. Die overigens vele miljoenen Bitcoin zijn kwijt geraakt door slordigheid. Indertijd was de Bitcoin minder dan $ 0,001 waard, dus sloeg men er geen acht op. Dit betekent dus ook dat er veel minder dan 21 miljoen Bitcoin in omloop zal zijn, waardoor de prijs veel hoger zal worden dan we nu voor mogelijk houden.

Tegenwoordig kan iedereen simpel Bitcoin en andere Crypto valuta aanschaffen. Als je bijvoorbeeld één of meerdere uit de volgende links gebruikt, dan krijg ik ook nog een soort van aanbrengpremie. Dit is een methode om Crypto sneller voor het voetlicht te brengen bij het grote publiek:

Het is een goed idee om meerdere rekeningen bij meerdere Exchanges te hebben. Daarmee spreid je het risico en heb je meerdere plaatsen waar je jouw gewenste crypto valuta kan verkopen en kopen. Sommige Crypto’s zijn beperkt te kopen en sommige Exchanges willen maar een beperkt aantal verschillende Crypto verkopen.

Anyway, doe er je voordeel mee, maar beveilig je account altijd met een extra code m.b.v. Google Authenticator. Dat is een App die je op Apple en elke Android Smartphone kunt installeren. Dan kan niemand bij jouw account komen zonder de extra code, die dan alleen op jouw Smartphone zichtbaar is.

Tot slot

Hierboven heb ik al uitgelegd hoe Bitcoin simpel op $ 100.000 kan komen. Het is een kwestie van tijd. Als je het volgend plaatje goed tot je neemt, dan begrijp je welke voordelen Bitcoin nog meer heeft boven Goud en Fiat-geld.

 • Verifieerbaar:   Bitcoin transacties zijn transparant verifieerbaar. Goud en Fiatgeld zoals Dollar en EURO, slechts als het via een digitale transactie is gebeurd, waarbij je medewerking van de bank of verkopende partij nodig hebt.
 • Vervangbaar:    Dit is met alle betaalmiddelen mogelijk.
 • Portable:             Bitcoin en contant geld is draagbaar. Goud niet. Zeker niet als je het in grote hoeveelheden zou willen verplaatsen. Met Bitcoin kan je binnen het uur miljoenen dollars aan Bitcoin verplaatsen. In dit verband is het goed te weten dat een extra voordeel is dat je Bitcoin in mum van tijd verplaatst krijgt van Nederland naar Amerika of Australië. Dat krijg je dus nooit met fysiek goud voor elkaar!
 • Houdbaar:          Goud heeft hier weer de beste papieren. Al duizenden jaren heft Goud bewezen dat het oneindig houdbaar is. Papiergeld is beperkt houdbaar. Bitcoin is net zolang houdbaar als het medium waarop je het bewaart;
 • Deelbaar:           Bitcoin is het meest deelbaar. De kleinste eenheid wordt een Satoshi genoemd wat één hondermiljoenste deel is van een Bitcoin. Als een Bitcoin bijvoorbeeld $ 10.000 waard is, dan is 100.000 Satoshi  $ 10 waard en 10.000 Satoshi  dus $ 1 waard. Goud is wat lastig in klein stukjes wisselgeld terug te geven. En contant geld kent een kleinste eenheid van één-honderdste.
 • Schaarste:          Fiat-geld is dus helemaal niet schaars. Daarvan kan elke dag miljarden bijgedrukt worden. Goud is beperkt schaars. Er zou uiteindelijk niet veel meer kunnen worden gedolven, maar Goud is wel weer om te smelten en te hergebruiken. Bitcoin daarentegen is echt schaars. Er zit een limiet op van wat er in de komende decennia nog kan worden uitgegeven en daarna is het echt op en gaan de prijzen door het dak. Er zijn namelijk veel minder Bitcoins beschikbaar dan er aan miljonairs op Aarde rondlopen. Op enig moment zal elke miljonair wel een Bitcoin willen bezitten!
 • Gevestigde Geschiedenis:          Daarin scored Goud heel hoog aangezien we dat ruilmiddel al 5.000 jaar of meer gebruiken. Het huidige geldsysteem is in 1971 ontstaan en Bitcoin bestaat slechts 11 jaar.
 • Censuur resistent:          Bitcoin is het enige betaalmiddel dat bestand is tegen censuur. Van Geld weten we dat het zo aan banden kan worden gelegd en van Goud is bekend dat er een Nederlandse wet bestaat, waarin de Nederlandse Overheid al jouw goud kan opeisen.
 • Fraudebestendigheid:  Eigenlijk is Bitcoin het meest bestand tegen fraude. Op het gebied van Goud ben je toch weer afhankelijk van de betrouwbaarheid van de Goudexpert om vast te stellen of je wel echt goud in handen hebt. Van papiergeld weten we dat het goed na te maken is en met medewerking van de drukker kan je relatief snel geld bij laten drukken.
 • Programmeerbaar:        Bitcoin is het enige betaalmiddel waarmee je transacties op de Blockchain kunt automatiseren en waarvan alle stappen zijn te traceren in de Blockchain.
 • Gedecentraliseerd:       Bitcoin is opnieuw het enige betaalmiddel dat niet centraal gereguleerd is, waardoor het fraudebestendig en onaantastbaar is. Je hebt in principe geen enkele partij nodig om transacties te kunnen uitvoeren.

Slotconclusie, Bitcoin is Superieur aan de andere vormen van geld. Alleen op het gebied van vertrouwen hebben we nog een weg te gaan alvorens het wereldwijde adoptie kan genieten. Maar iedereen die er nu in stapt, zal dat tegen een veel gunstiger tarief kunnen doen dan zij die dit over 5 tot 10 jaar pas aandurven.

Leave a Response