Heel veel beginnende investeerders, met name op het gebied van Crypto, worden nerveus als ze koersdalingen zien. Terwijl een koersdaling jouw vriend is. Geen enkele koers gaat namelijk met een rechte lijn naar boven tot die zijn top heeft bereikt.

In plaats daarvan zorgen nieuwe pieken en dalingen voor prijsverkenning en prijsherkenning. Prijsherkeningen zorgen voor ‘support’ en ‘weerstand’ lijnen, die je in de technische analyses vaak ziet. Zie volgend voorbeeld:

In dit voorbeeld zie je dat de rode lijnen zogenaamde weerstandslijnen zijn. Zie blauwe langwerpige ronde rechthoek, waarin de weerstand groot is en de koers er nauwelijks boven komt. Vervolgens zie je de koers dalen tot het op een supportlijn komt (1 indicatie binnen groene rechthoek), die er schijnbaar voor zorgt dat de koers weer naar boven stuitert. Bij een dergelijke technische analyse is de verwachting dat de koers weer terug zal komen op het vorige weerstandsniveau.

Doe er je voordeel mee!

Hoewel het geen garantie is, is statistisch aangetoond dat technische analyses jouw succeskans met minstens 60% doet toenemen. Dat is altijd beter dan blind varen en hopen op betere tijden.

Er is nóg een reden waarom je koersdalingen kunt omarmen. Namelijk, stel dat je € 100 hebt geïnvesteerd in een Crypto op koersniveau X en de koers daalt vervolgens met 30% dan is je investering nog maar € 70 waard. Als je vervolgens op dat dieptepunt bijkoopt in plaats vanuit angst verkoopt, en de koers daarna weer op koersniveau X terug komt, dan is de waarde van jouw bijgekochte investering met 42,8% toegenomen. Wellicht is dit voorbeeld duidelijker: Stel dat jouw investering van € 100 50% in waarde daalt tot € 50, dan maak je 100% winst als die € 50 weer is aangegroeid tot € 100.

Daarom: “Omarm elke grote koersdaling” en gebruik de ongefundeerde angst van een ander om zelf meer winst te kunnen maken door opnieuw op dalmomenten bij te kopen.

Let op: onderzoek uiteraard of een koersval op sentimenten is gebaseerd of dat er fundamenteel iets mis is met betreffende Crypto munt. Dit alles is geen financieel advies, maar iets wat ik zou doen. Alleen jij bent immers verantwoordelijk voor jouw geld en wat je ermee doet, dus onderzoek alles en gebruik wat voor jou werkt.

Leave a Response