Technische Analyse is een hulpmiddel en een stuk gereedschap dat niet mag ontbreken in jouw investeringsgereedschappenkistje.

Zoals ik al aangaf, het is een hulpmiddel bij het bepalen van jouw trading keuzes. Ga je verkopen? Ga je kopen? Hou je jouw crypto vast of doe je even helemaal niets. Soms is dat laatste de beste keuze, die je kon maken.

In deze Blog introduceer ik de zogenaamde Cup & Handle analyse.

Negeer even alle horizontale lijnen, die de verschillende TA weerstandsniveaus vertegenwoordigen.

Kijk dus alleen naar de zwarte krommingslijnen, die tezamen een koffiekopje met oortje laten zien. Wanneer je twee pieken ziet die op dezelfde horizontale lijn ongeveer dezelfde ‘high-point’ bereiken en daartussen een dalvorm hebben gemaakt, dan is het zaak om alert te zijn op een korte ‘retracement’ (dip). Wanneer na die korte dip dezelfde horizontale lijn wordt bereikt, let dan op of de volgende candles erboven blijven. In 9 van de 10 gevallen breekt de koers dan goed uit met dezelfde afstand als de grote dip was. In dit plaatje is dat weergegeven door de paarse verticale lijnen. De diepte van de dip vormt meestal de piek vanaf het uitbraakpunt. In dit live-voorbeeld kan de piek dus een winst opleveren van 76,83%!

Ik benadruk dat de uitkomst geen garantie is. Om meer zekerheid eraan toe te voegen kijk je naar andere zaken zoals de blauwe en groene lijnen, die andere TA-indicatoren zijn en ik elders (later) op deze site zal uitleggen.

Kortom, TA is niet zaligmakend maar een fijn hulpmiddel om je rust te kunnen bewaren wanneer het even (schijnbaar) tegenzit.

Kom regelmatig terug

Kom regelmatig terug op deze site om meer te leren. Onder dit bericht zal ik updates geven over de voortgang van deze Trade die ik persoonlijk heb gestart.

Leave a Response